Wat een naam is dit nu eigenlijk!? I know… maar het omvat wel echt alles wat dit heerlijke snackje is. Er zitten aardbeien in, havermout, het is crumbellig en het zijn ‘bars’ of repen, zodus doop ik ze tot aardbeien havermoutcrumble bars.

Ik kwam ze tegen op de instagram account van The Sweet and Simple kitchen. Je moet deze account maar eens bekijken, boordevol inspiratie. Maar doe het niet alleen voor haar posts want haar instastories zijn eigenlijk nog leuker. Zo playbackt ze heerlijk nostalgische nummers met als micro haar garde en danst ze gezwind de keuken rond terwijl het gebak in de oven staat.

Nog even stoefen over deze aardbeien havermoutcrumble bars: buiten het feit dat ze heerlijk zijn, zijn ze ook nog eens makkelijk te maken én perfect om mee te nemen als een snack-on-the-go. Ik gebruikte voor de aardbeiencompote Zùsto ipv suiker en zo werden ze ook nog eens gezonder. Ik zie alleen maar redenen om ze eens te proberen!?

Algemeen

  • Bereidingstijd: 40 min voorbereiding + 20 min bakken
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Steelpan
  • Rechthoekige ovenschaal
  • Bakpapier

Ingrediënten

Voor de aardbeiencompote
  • 500 g verse aardbeien (= nog niet gekuiste aardbeien)
  • 100 g Zùsto (of witte suiker)
  • sap van 1 geperste citroen
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ½ el maizena
Voor de crumble
  • 250 g havermout
  • 150 g bloem
  • 150 g licht bruine suiker
  • ½ el citroen zeste
  • ¼ tl zout
  • 240 g boter op kamertemperatuur

Instructies

Voor de aardbeien compote
  1. Was de aardbeien en snij ze in stukjes en doe ze in een kookpot samen met de suiker, het citroensap en de maïzena.
  2. Laat de aardbeien op een middelhoog vuur garen en pruttelen zodat het sap vrijkomt en de aardbeien uiteen vallen zodat er compote ontstaat.
  3. De aardbeiencompate zal wat indikken, dit duurt ongeveer 20 à 30 minuten.
  4. Doe er vervolgens het vanille extract bij.
  5. Laat volledig afkoelen terwijl je de crumble maakt.
Voor de crumble
  1. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een grote mengkom en kneed met je handen tot je een kruimelig beslag krijgt.
  4. Doe nu 2/3de van het beslag in de ovenschaal en druk aan met de achterkant van een lepel tot je een stevige bodem krijgt van +/-1cm dikte.
  5. Stort er vervolgens de afgekoelde aardbeiencompote over en strijk uit over de bodem.
  6. Verkruimel met je vingers de rest van het beslag en strooi over de aardbeiencompote.
  7. Bak gedurende 20 à 30 min in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin ziet.
  8. Haal de ovenschaal uit de oven en laat volledig afkoelen voor je hem in blokjes snijdt.
  9. Smakelijk!

Bron: Gebaseerd op het recept van The Sweet and Simple Kitchen Strawberry crumble bars