Ben je op zoek naar een lekkere cake, maar wil je wel eens wat anders dan de klassieke 4/4? Dan is deze misschien wel wat voor jou. Of toch als je van amandelen houdt. Maar wie houdt daar nu niet van, toch? 🙂

Een collega van me maakt deze cake vaak. Zo kwam ik ook aan het recept. Ze neemt dan kleine stukjes mee om uit te delen. Héérlijk! De cake is door de amandelen redelijk zwaar, dus kleine stukjes nemen is de boodschap.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min voorbereiding + 40 min bakken
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ 
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Spatel
  • Mixer
  • Hakker
  • Bakvorm (ik gebruikte een rechthoekige bakvorm van 11 cm op 30 cm)

Ingrediënten

  • 200 g gepelde amandelen
  • 4 eieren
  • 250 g boter
  • 260 g lichtbruine basterdsuiker (of ook wel lichtbruine cassonade genoemd)
  • 250 g zelfrijzend bakmeel

Instructies

  1. Vet de bakvorm in met boter en besprenkel de binnenkant met bloem (om ervoor te zorgen dat de cake na het bakken makkelijk uit de bakvorm komt).
  2. Verwarm de oven voor op 150°C.
  3. Leg 20 amandelen opzij (deze dienen voor de afwerking).
  4. Hak de andere amandelen fijn met een hakker (keukenmachine).
  5. Mix de boter zacht en doe er vervolgens de suiker en de eieren bij. Meng verder tot een glad mengsel.
  6. Doe er de fijngehakte amandelen en het bakmeel bij. Blijf mixen tot alles goed gemengd is.
  7. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Druk er nu enkele amandelen in (maar niet te hard, je moet ze nog zien).
  9. Bak de cake gedurende 40 min in de voorverwarmde oven.
  10. Laat 10 min rusten voor je hem uit de vorm haalt.
  11. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.
  12. Smakelijk! 

Bron: gebaseerd op het recept 'Recept Italiaanse amandelcake' van Hello Fresh (de hoeveelheden van de suiker werden lichtjes bijgestuurd door mijn collega Leen).