Ik werd door Bambix gecontacteerd om een verjaardagstaart te maken met hun Bambix Berenkoekjes. Een mooie taart voor een 1 jarige! Al moet ik zeggen dat mijn 12 jarige zoon bij het proeven van de taart al dol-enthousiast vroeg of ik exact DIE taart ook voor zijn verjaardag kon maken 🙂 .
De Bambix verjaardagstaart bestaat uit een zachte biscuit (heerlijk luchtig) gevuld met een opgeklopte witte chocolade ganache. Bovenop de taart zit nog een flinke laag opgeklopt melkchocolade ganache en rondom de taart werden de Bambix berenkoekjes tegen de randen gekleefd. De taart ziet er niet alleen mega schattig uit, maar is ook nog eens over-over-heerlijk! En helemaal niet moeilijk te maken!
De Bambix Berenkoekjes (met honing) zijn lekkere eenvoudige koekjes die geschikt zijn voor kindjes vanaf 1 jaar. Meer info over de koekjes vind je hier.
Bambix verjaardagstaart
Equipment
- Springvorm van 18 – 20 cm diameter
- Steelpannetje
- 2 Mengkommen
Ingrediënten
Voor de biscuit
- 4 Eieren
- 120 g 1 op 1 suikervervanger of witte kristalsuiker
- 120 g patisseriebloem
- 1 tl vanillesuiker
- snufje zout
Voor de witte chocolade ganache
- 75 ml Inex Slagroom (40%)
- 150 g witte chocolade
Voor de melkchocolade ganache
- 100 ml Inex Slagroom (40%)
- 150 g melkchocolade
Voor de afwerking
- 15 Bambix Berenkoekjes
Instructies
Voor de biscuit
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde springvorm in met een bakspray, boter of vloeibare margarine. Bestuif overvloedig met bloem en zet apart.
- Mix de eieren en van zodra ze beginnen te schuimen, schep je er lepel per lepel de suiker(vervanger) bij. Blijf mixen tot het beslag witschuimig wordt en in volume is toegenomen verdubbeld. Doe er het vanille extract bij en mix nog even kort.
- Zeef er de bloem en snufje zout over en spatel dit luchtig onder het beslag tot de bloem volledig is opgenomen (niet mixen!).
- Stort het beslag in de vorm en bak gedurende +/- 20 min in de voorverwarmde oven. Prik erin met een cakeprikker of satéstokje om te controleren of de biscuit klaar is (de prikker moet er schoon uitkomen). Laat 5 min in de oven staan met de deur van de oven op een kier.
- Haal de biscuit uit de oven en laat hem nog 15 min afkoelen op een afkoelrooster alvorens er de randen af te klikken.
Voor de witte chocolade ganache
- Hak de chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendige (meng)kom (waar je achteraf ook in kan mixen).
- Verwarm de room op in een steelpannetje tot deze begint te pruttelen (je kan ineens ook de room mee opwarmen voor de melkchocolade ganache).
- Giet de hete room over de chocolade stukjes en laat 1 min staan.
- Roer door het room/chocolademengsel tot alle chocolade gesmolten is en je een gladde ganache krijgt.
- Laat de ganache gedurende +/- 20 min afkoelen (je zou dit proces kunnen versnellen door de ganache in de koelkast te zetten, maar let dan goed op dat deze niet te hard wordt). Het heeft de juiste consistentie wanneer je er nog in kan roeren maar hij niet meer van je lepel drupt.
- Klop hem op met een mixer, je zal merken dat de ganache na 20 seconden al lichter van kleur wordt. Mix nog 1 minuut verder en je ganache is klaar.
Voor de melkchocolade ganache
- Herhaal de stappen van hierboven.
Voor het samenstellen van de taart
- Snij de biscuit overlangs zodat je 2 cake-schijven krijgt.
- Smeer op de eerste schijf de opgeklopte witte chocolade ganache. Dek af met de 2de cake-schijf.
- Smeer nu bovenop de cake en rondom de cake de opgeklopte melkchocolade ganache (dat zal ervoor zorgen dat de koekjes blijven kleven tegen de zijkanten).
- Kleef, net voor het serveren, er de Bambix berenkoekjes tegen. Als je dit op voorhand doet worden ze een beetje wak. Bewaar de taart in de tussentijd in de koelkast.