Oh myyyy… Ooit was ik geen fan van bananenbrood. Maar dat veranderde toen ik zelf begon te maken en de sompigheid (die ik niet lekker vind) wegkreeg. Dit Blender Chocolade Bananenbrood is wederom een gigantisch succes! Makkelijker dan dit wordt het niet, want ik maakte hem (tromgeroffel) volledig in de blender.
Ik mocht de Philips 5000 series blender uittesten. Een krachtige blender die super eenvoudig in gebruik is. En, misschien nog wel de handigste functionaliteit van al, hij heeft ook een auto-clean functie. Je doet wat water en detergent in de blender en met 1 druk op de knop doet de blender de reiniging. Uitspoelen en klaar! Geweldige functionaliteit vind ik dat.
Dit Blender Chocolade Bananenbrood is mega smeuïg en blijft dat enkele dagen na het bakken nog steeds.
Ik geef je hieronder enkele nuttige tips:
- Overrijpe bananen: als ik overrijp zeg, bedoel ik echt overrijp. De schil mag best al wat zwart zijn. Ze moeten eruit zien alsof je ze liever niet meer wil opeten. Heb je geen overrijpe bananen? Dan heb ik een truukje om deze snel te laten rijpen. Check even deze video op mijn Instagram pagina.
- 1 op 1 suikervervanger : dit is een suikervervanger die dezelfde zoetkracht heeft als kristalsuiker. Dus 100 g suikervervanger = 100 g witte suiker (qua zoetkracht). Die zoetkracht vind je terug op de verpakking. Je hoeft uiteraard helemaal geen suikervervanger te gebruikten , je kan deze ook prima door echte suiker vervangen. De voedingswaarden die onder het recept staan vermeld, houden echter wel rekening met dat je het bananenbrood met een suikervervanger maakt.

Blender Chocolade bananenbrood
Equipment
- 1 Langwerpige cakevorm
- bakpapier
- Blender Philips 5000 series
Ingrediënten
- 2 overrijpe bananen +/- 200 g
- 2 eieren
- 100 g halfvolle zure room
- 1 tl vanille extract
- 75 g 1 op 1 suikervervanger of witte kristalsuiker
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 40 g cacaopoeder
- 25 ml heet water
- 50 g pure chocolade in stukjes of gebruik callets
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Doe de bananen, de eitjes, zure room en het vanille extract in de blender en blend al eens kort.
- Voeg er de suiker(vervanger), het zelfrijzend bakmeel, het cacaopoeder en het heet water aan toe en blend opnieuw tot een glad beslag.
- Stort het beslag in de bakvorm en bak gedurende +/- 25 min in de voorverwarmde oven.
- Laat 15 min afkoelen alvorens het chocolade bananenbrood volledig te laten afkoelen op een afkoelrooster.