Broodpudding, you love it or you hate it. Ik was er vroeger niet echt fan van, maar ik ben het beginnen appreciëren toen ik het zelf begon te maken. Hij mag niet te puddingachtig aanvoelen/smaken. De verhouding brood/melk/yoghurt moet dan ook nét goed zijn. Deze broodpudding met yoghurt doorstond de test met glans! Hij is over-heerlijk.
Deze broodpudding maakte ik met de Halfvolle natuuryoghurt van Inex. Toch wel de beste in zijn soort als je het mij vraagt (en ook als je het mij niet vraagt :)) . Inex staat voor Belgische kwaliteit. De yoghurt wordt gemaakt met verse Belgische weidemelk die we ophalen bij lokale melkveehouders in een straal van 100 km rondom de Inex melkerij. Mooi lokaal dus!
Het maken van deze broodpudding is een fluitje van een cent en absoluut een no waste recept! Je verwerkt je oude brood tot een overheerlijke snack! Geen fan van rozijnen? Laat ze dan gewoon weg of vervang ze door chocolade (misschien nog beter 🙂 ).
Ik deel hier nog wat tips voor het maken van deze broodpudding:
- Oud brood: heb je geen oud brood (ik ken het, bij ons wordt er een brood per dag gegeten 🙂 ), dan kan je ook je verse brood enkele uren op voorhand uithalen en verspreiden op het aanrecht zodat het wat uitdroogt.
- 1 op 1 suikervervanger : dit is een suikervervanger die dezelfde zoetkracht heeft als kristalsuiker. Dus 100 g suikervervanger = 100 g witte suiker (qua zoetkracht). Die zoetkracht vind je terug op de verpakking. Je hoeft uiteraard helemaal geen suikervervanger te gebruikten , je kan deze ook prima door echte suiker vervangen. De voedingswaarden die onder het recept staan vermeld, houden echter wel rekening met dat je de broodpudding met een suikervervanger maakt.
Op zoek naar meer recepten met deze lekker yoghurt? Bekijk dan zeker ook even mijn volgende recepten:
- Frambozen yoghurt taart
- Tiramisu overnight oats
- Mijn meest bekeken recept op deze blog: de yoghurt cake

Broodpudding met yoghurt
Equipment
- vierkante bakvorm van 20 op 20 cm
- bakpapier
Ingrediënten
- 60 g rozijnen
- 400 g oud volkoren brood of bruin brood
- 350 ml halfvolle melk
- 100 g 1 op 1 suikervervanger
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- 250 g Inex halfvolle natuuryoghurt
- 3 eieren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
- Leg de rozijntjes even te weken in water terwijl je de volgende stappen afwerkt. Scheur of snijd het brood in stukken en doe deze in een kom. Zet eveneens aan de kant.
- Doe de melk in een steelpan en warm deze samen op met het vanille extract, kaneel en de suiker(vervanger). De melk moet niet koken, maar lauw-warm aanvoelen. Giet het melkmengsel over de broodstukjes. Laat 15 min rusten.
- Roer er de yoghurt, de eitjes en de rozijnen door. Stort het beslag in de bakvorm en bak gedurende 30 min in de voorverwarmde oven. Prik er met een cakeprikker of saté prikker in om te kijken of het klaar is (deze zou er proper moeten uitkomen).
- Laat 15 min afkoelen in de vorm op een afkoelrooster alvorens de broodpudding uit de vorm te halen.