Chocolade havermout mugcake

Die mugcakes, dat is toch echt een winner voor een instant cake goestingske. In no time, ofwel in 1 minuut, tover je een heerlijk cakeje op je bord, euh... in je mok 😉 ! Eerder maakte ik deze mugcake al. Nu was het eens tijd voor een nieuwe variant: de chocolade havermout mugcake!

Chocolade havermout mugcake

Dit cakeje is echt smeuïg en de havermout voegt er een extra textuur aan toe. Heerlijk! Mispak je niet, dit is best een bommetje. Ik stel dan ook voor dat je de mok gezellig met 2 leeglepelt. Voor deze ene keer is het toegestaan om je eten te delen 😉 .

Chocolade havermout mugcake

Algemeen

  • Bereidingstijd: 5 min bereidingstijd + 1 min 45s in de microgolfoven.
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Mixer
  • Mok/tas (met een inhoud van 300ml)
  • Microgolfoven

Ingrediënten (voor 1 mugcake)

  • 1 grote el (+/-30 g) boter
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 1 el suiker
  • Snuifje zout
  • 1 el zelfrijzende bloem
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 4 el havermout
  • 30g chocolade in stukjes (ik gebruikte chocoladedruppels van Callebaut)

Instructies

  1. Smelt de boter in de microgolfoven (doe dit rustig, zorg dat de boter niet kookt). Zet even opzij.
  2. Klop het ei los en voeg er de melk, de suiker en het snuifje zout aan toe. Klop verder.
  3. Doe er nu de boter bij en klop of mix tot een glad beslag.
  4. Klop/mix er de zelfrijzende bloem, het bakpoeder en de cacao doorheen.
  5. Voeg als laatste de havermout en de chocolade toe en schep door het beslag met een lepel.
  6. Giet het beslag in je kopje en bak gedurende 1min 45s in de microgolfoven op 900W.
  7.  Tip: Het cakeje is nog lekkerder wanneer het nog wat lauw is 😉 .