Deze chocolade hazelnootcake met peer werd per ongeluk een vegan cake. Wat initieel niet speciaal de bedoeling was, maar hej, voor de vegans onder ons, of zij met een ei-allergie is dat wel handig meegenomen!
Deze Chocolade hazelnootcake met peer is heerlijk smeuïg. En die kardemom in combinatie met peer is gewoon overheerlijk. De peren yoghurt cake uit mijn nieuw boek ‘Meer ongewoon zoet’ heeft dat ook al bewezen trouwens (bestel via deze link een gesigneerd exemplaar van het boek).
De cake is echt een makkie! Dus laat dat je zeker niet tegenhouden om met dit recept aan de slag te gaan!

Chocolade hazelnootcake met peer
Equipment
- Ronde springvorm van +/- 18 cm diameter
- bakpapier
- 2 Mengkommen
Ingrediënten
- 130 g patisseriebloem
- 2 tl bakpoeder
- 50 g hazelnotenmeel (of neem hele gepelde hazelnoten die je met de blender tot meel vermaalt)
- 30 g ongezoet cacaopoeder
- snufje kardemom
- snufje zout
- 175 ml ongezoete amandelmelk
- 1 tl vanille extract
- 75 g zonnebloemolie
- 100 g kokosbloesemsuiker
- 1 tl appelcider azijn
- 2 peren
- 30 g grof gehakte hazelnoten
- 30 g pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor en vet een ronde springvorm in en bekleed met bakpapier.
- Neem en mengkom en doe hier de droge ingrediënten in: Patisseriebloem, bakpoeder, hazelnotenmeel, ongezoet cacaopoeder, kardemom en het zout. Meng met een lepel en zet apart.
- Neem een 2de mengkom mix je de ongezoete amandelmelk samen met het vanille extract, de zonnebloemolie, kokosbloesemsuiker en de azijn. Doe de droge ingrediënten bij de natte en mix tot een glad beslag.
- Schil de 2 peren, snij 1 peer in blokjes en snij de andere peer in fijne schijfjes. Schep de blokjes peer onder het beslag samen met de chocoladestukjes.
- Stort het beslag in de cakevorm en schik de peerschijfjes erboven op. Werk af met de hazelnootstukjes.
- Bak de cake gedurende +/- 45 min in de voorverwarmde oven.