Deze KitKat taart is héél eenvoudig en mega lekker! Soms moet het allemaal niet zo moeilijk zijn om er iets moois van te maken, en dat maakt het misschien net nog mooier 🙂 .
Ik ga er niet flauw over doen, want het recept van deze KitKat taart is niet nieuw. Het gaat hier eigenlijk om identiek hetzelfde recept als de eerder gemaakte Bambix verjaardagstaart. Toen mijn kinderen die proefden, waren ze het er unananiem over eens: deze wilden ze allebei voor hun verjaardag. Maar mijn oudste zoon wordt in november 13 en mijn dochter werd in mei 10 jaar. Niet dat de Bambix taart er niet leuk uitziet met die beertjes, maar misschien eerder voor een 1jarig feestje dan als verjaardagstaart voor een 10 jarige…
Daarom koos ik voor een ander koekje om te versieren, namelijk KitKat’s. Waarom geen Leo wafers? Omdat die net iets minder stevig zijn dan KitKat’s. Je zou ook perfect andere koekjes kunnen gebruiken (denk aan cent-wafers, boudoirs, speculoosjes, cookies, …)
Om helemaal eerlijk te zijn met jullie, staat er hier op mijn blog ook nog een andere variaties van deze taart te pronken, namelijk de bloementaart. De afwerking is wel totaal anders en ook de vulling is anders (daar gebruikte ik een mascarpone beslag).
Voor deze taart gebruikte ik een witte opgeklopte ganache om tussen de biscuit te smeren, en werkte ik af met een opgeklopte melkchocolade ganache voor de bovenkant en de randen van de biscuit. Het is een taartje dat echt bij iedereen in de smaak valt!
Tips als je wat wil taart-preppen:
- Bak je de biscuit een dag van tevoren? Dat kan! Laat hem afkoelen en snij hem zeker nog niet overlangs. Wikkel hem in vershoudfolie eens hij volledig is afgekoeld. Zo bewaard hij het beste.
- Het maken van de vullingen, hou je toch best voor de dag zelf. Want de vullingen in de koelkast bewaren maken het smeren onmogelijk.
- De taart kan je in de koelkast bewaren. Haal hem even voor het serveren uit de koelkast.
KitKat taart
Equipment
- Springvorm 18 – 20 cm diameter
- Steelpannetje
- 2 Mengkommen
- Zeef
Ingrediënten
Voor de biscuit
- 4 eieren
- 120 g 1 op 1 suikervervanger of witte kristalsuiker
- 120 g patisseriebloem
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
Voor de witte chocolade ganache
- 75 g volle room
- 150 g witte chocolade in stukjes
Voor de melkchocolade ganache
- 100 g volle room
- 150 g melkchocolade in stukjes
Voor de afwerking
- 9 stuks KitKat
Instructies
Voor de biscuit
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde springvorm in met een bakspray, boter of vloeibare margarine. Bestuif overvloedig met bloem en zet apart.
- Mix de eieren en van zodra ze beginnen te schuimen, schep je er lepel per lepel de suiker(vervanger) bij. Blijf mixen tot het beslag witschuimig wordt en in volume is toegenomen verdubbeld. Doe er het vanille extract bij en mix nog even kort.
- Zeef er de bloem en snufje zout over en spatel dit luchtig onder het beslag tot de bloem volledig is opgenomen (niet mixen!).
- Stort het beslag in de vorm en bak gedurende +/- 20 min in de voorverwarmde oven. Prik erin met een cakeprikker of satéstokje om te controleren of de biscuit klaar is (de prikker moet er schoon uitkomen). Laat 5 min in de oven staan met de deur van de oven op een kier.
- Haal de biscuit uit de oven en laat hem nog 15 min afkoelen op een afkoelrooster alvorens er de randen af te klikken.
Voor de witte chocolade ganache
- Hak de chocolade in stukjes en doe deze in een hittebestendige (meng)kom (waar je achteraf ook in kan mixen).
- Verwarm de room op in een steelpannetje tot deze begint te pruttelen (je kan ineens ook de room mee opwarmen voor de melkchocolade ganache). Giet de hete room over de chocolade stukjes en laat 1 min staan.
- Roer door het room/chocolademengsel tot alle chocolade gesmolten is en je een gladde ganache krijgt.
- Laat de ganache gedurende +/- 20 min afkoelen (je zou dit proces kunnen versnellen door de ganache in de koelkast te zetten, maar let dan goed op dat deze niet te hard wordt). Het heeft de juiste consistentie wanneer je er nog in kan roeren maar hij niet meer van je lepel drupt. Klop hem op met een mixer, je zal merken dat de ganache na 20 seconden al lichter van kleur wordt. Mix nog 1 minuut verder en je ganache is klaar.
Voor de melkchocolade ganache
- Herhaal de stappen van hierboven.
Voor de afwerking
- Snij de biscuit overlangs zodat je 2 cake-schijven krijgt. Smeer op de eerste schijf de opgeklopte witte chocolade ganache. Dek af met de 2de cake-schijf.
- Smeer nu bovenop de cake en rondom de cake de opgeklopte melkchocolade ganache (dat zal ervoor zorgen dat de koekjes blijven kleven tegen de zijkanten).
- Kleef er de KitKat koeken (breek ze eerst in 2, dat werkt makkelijk om ze rond om rond te kleven) tegen. Bewaar de taart in de koelkast.