Samen met enkele ex-collega’s organiseerden we een tijdje geleden naar goeie gewoonte een baknamiddag. Je las hier al over in het recept van de chocolade mokka cupakes met karamel frosting. We maakten niet alleen cupcakes maar ook deze overheerlijke en super schattige mini bundtcakes met cashewnoten. Versierd met eetbare bloemen lijken de mini bundtcakes zo uit de boekskes te komen.

We moesten wel ons beste Duits bovenhalen om het recept te vertalen. We hadden bijna nog meer plezier met de grappige Duitse uitspraak dan met het bakken zelf :).

Heb je geen kleine bundtcake vormpjes? Geen probleem, dan gebruik je gewoon een grote vorm. De frosting met wat oranjebloesem aroma smaakt lekker fris en geeft net een extra touch aan de cakejes.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 40 min voorbereiding + 20 min bakken.
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mengkommen
  • Foodprocessor/hakker
  • Oven
  • Mini bundtcake vormpjes

Ingrediënten (voor 12 mini bundtcakejes)

Voor de cakejes
  • 150 g gesmolten boter
  • 4 eieren
  • 180 g witte suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 200 g patisseriebloem
  • 150 g gemalen cashewnoten
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250 ml griekse yoghurt
Voor de topping
  • 1 koud eiwit
  • 200 g poedersuiker (gezeefd)
  • 2 el citroensap
  • Enkele druppels oranjebloesem aroma (naar smaak)
  • 60 g pistachenoten (ongezouten)

Instructies

Voor de cakejes
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter kort in de microgolfoven en zet opzij.
  3. Boter en bebloem de bakvormpjes overvloedig (je mag geen kantje onbenut laten want je wil niet dat je bundtcake er maar half uitkomt).
  4. Doe de suiker samen met de eieren en het vanille extract in een mengkom en mix.
  5. Voeg de gesmolten boter geleidelijk toe aan het beslag en mix verder. 
  6. Verpulver de cashewnoten en voeg deze samen met de bloem en het bakpoeder. Roer hier de griekse yoghurt onder.
  7. Voeg nu het yoghurtmengsel bij het beslag.
  8. Schep het beslag in de cake vormpjes. Vul de vormpjes voor ongeveer 3/4de (de cakejes gaan nog rijzen).
  9. Bak gedurende 15 à 20 min in de oven (prik erin om te controleren of ze goed zijn). Gebruik je een grote bundtvorm – bak hem dan langer.
  10. Laat de cakejes in de vorm afkoelen op een rooster (min 15 min) en draai dan de vorm om zodat de cakejes uit de vorm nog verder kunnen afkoelen.
Voor de frosting
  1. Klop het eiwit stijf en voeg er de poedersuiker beetje bij beetje aan toe.
  2. Voeg er het citroensap en het oranjebloesem aroma aan toe.
  3. Meng verder.
  4. Bestrijk de cakejes met de topping en werk de bovenkant af met grofgehakte pistachenootjes
  5. Optioneel: werk nog verder af met eetbare bloemen.

Bron: Recept van Lisbeths Vanille Bundtlettes with Cashew and Pistachios.