Hoe schattig zijn deze Suikervrije Kerst Cakejes!? Tell me hoe!? Ze zien er zo mega feestelijk uit en zo proeven ze ook. Deze fijne kleine en Suikervrije Kerst cakejes zijn een eenvoudig receptje om je kerstdiner mee af te sluiten.
Deze kerst cakejes zijn naast eenvoudig ook nog eens geheel suikervrij. Aaaah wat geweldig toch? Perfect voor die ene nonkel of tante die op haar suikers moet letten ;). De chocolade cakejes kan je makkelijk een dag op voorhand maken. De room en de aardbeitjes spuit je er best de dag zelf op. Dan zijn ze het lekkerst.
Voor deze Kerst cakejes gebruikte ik Zùsto ipv suiker. Wedden dat die nonkels en tantes het verschil niet proeven?
Op zoek naar meer Kerst-dessert inspiratie? Ik som je even mijn makkelijke favorieten op:
- Homemade Raffaello’s (slechts 3 ingrediënten nodig!)
- Ferrero Rocher cupcakes
- Tiramisu Ijstaart
- Homemade viennetta
- Chocolade koffietaart met mascarpone
Kerst cakejes
Equipment
- Zeef
- mini cupcake bakvorm
- 2 spuitzakken
- 2 Mengkommen
Ingrediënten
Voor de cakejes
- 125 g harde margarine (op kamertemperatuur)
- 1 tl vanille extract
- 2 eieren
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g Zùsto
- 15 g cacaopoeder
- 2 el (amandel)melk
Voor de topping
- 300 ml volle room
- 45 g Zùsto
- 200 g aardbeien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de vorm in met margarine. Ik gebruikte met opzet geen papieren vormpjes omdat ze zo mooier zijn.
- Mix de margarine en het vanille aroma. Doe er één voor één de eieren bij terwijl je verder mixt.
- In een aparte mengkom doe je het zelfrijzend bakmeel met de Zùsto. Voeg er het gezeefde cacaopoeder bij en meng met een lepel.
- Doe de droge ingrediënten bij het margarine/ei-mengsel en mix. Voeg er als laatste 2 eetlepels melk bij.
- Schep het beslag in de vormpjes – ongeveer 20 g per cakeje. Bak gedurende +/- 10 min in de voorverwarmde oven.
- Laat de cakejes 15 min afkoelen en keer dan de vorm om op een afkoelrooster. Laat verder volledig afkoelen alvorens de topping te maken.
Voor de topping
- Was de aardbeien en ontdoe ze van het kroontje. Laat ze op keukenpapier uitlekken zodat ze 'droog' zijn als je ze op de cakejes zet.
- Klop de room half op en schep er ondertussen lepel per lepel de Zùsto bij terwijl je blijft mixen. Klop de room verder tot slagroom.
- Doe de slagroom in een spuitzak en knip er het puntje vanaf. Spuit een flinke toef slagroom (+/- 15 g) op een cakeje en zet er een aardbei op. Spuit nog een mini toefje op het puntje van de aardbei.
- Bewaar in de koelkast.