Oelalaaaaa… Deze klassieke Yoghurt Cake is de smeuïgste en meest fluffy cake die je ooit gegeten hebt! Hij blijft lekker lang vers dankzij de yoghurt. Ik gebruik voor dit recept de licht gesuikerde halfvolle yoghurt van Inex. Doordat er al wat suiker in de yoghurt zit, moet je dus in de cake zelf heel wat minder suiker toevoegen.

Deze cake is een kinderspel. Geen gedoe met eieren splitsen, het komt er op neer om alle ingrediënten goed te mixen et voilà! Een tip om die cake heelhuids uit de bakvorm te krijgen: Vet hem goed in! Ik gebruikte gewoon de olie die ik ook in het recept gebruikte. Vet ook goed de kantjes en de randjes mee in. Dan verstuif je er een beetje bloem in. Ik knipte ook een vel bakpapier af en legde dit in de bakvorm zodat het bakpapier over de lange zijde van de vorm hing. De korte kanten van de vorm zijn dan bakpapier-vrij. Dat is niet erg. Doordat er bakpapier over de lange zijden hangt kan je hem er gewoon met bakpapier en al, heel makkelijk, uit de vorm halen.

Yoghurt heeft echt de geweldig goeie eigenschap van gebak lang vers te houden. Wil je graag meer recepten ontdekken met yoghurt? Bekijken dan zeker deze:

Yoghurt Cake

Yoghurt Cake

Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Nagerecht
Porties 14 Porties
calorieën 164 kcal

Equipment

  • Langwerpige cakevorm
  • 2 Mengkommen

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 150 g witte suiker
  • 180 g Inex halfvolle yoghurt (licht gesuikerd)
  • 100 g zonnebloemolie dat is gram en dus geen ml
  • 1 tl vanille extract
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el poedersuiker (gezeefd) optioneel als afwerking

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de cakevorm in en besprenkel overvloedig met bloem (zorg dat alle kantjes goed zijn ingevet en met bloem bedekt zijn).
  • Klop de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa.
  • Doe er de yoghurt, zonnebloemolie en vanille extract bij en mix verder. 
  • In een andere mengkom, meng je het bakmeel met het snufje zout. Mix de droge ingrediënten kort onder de natte en stort het beslag in de cakevorm. 
  • Bak de cake gedurende +/- 35-40 min en controleer met een cakeprikker of de cake voldoende gebakken is (als je met een vork of prikker in de het midden van de cake prikt, mag er geen beslag meer aan je prikker kleven). 
  • Werk de bovenkant optioneel af met poedersuiker (door een zeefje).

Notities

Voor een stuk van 50 g cake (of per 100g)
Koolhydraten: 18,8 g (37,6 g)
Kcal: 164 (327)
Vetten: 8,3 g (16,6 g)
Verz. Vetten: 1,2g (2,5 g) 
Eiwit: 3,3 g (6,6 g)
Vezels: 0,3 g (0,6 g)
Trefwoord inex, yoghurt