Dit, liefste lezers, is mijn absolute nood-taart. Een taart in noodgevallen dus. Een taart die qua smaak absoluut niet teleurstelt en ook nog eens doodeenvoudig is. Slechts 3 ingrediënten heb je nodig om deze kaastaart te maken. Een taart met 3 ingrediënten kan onmogelijk mislukken. Zeg dat Tartes Yaya het gezegd heeft!

3 ingrediënten kaastaart

Deze 3 ingrediënten kaastaart maak ik ondertussen al enkele jaren bij allerhande feesten (het is er eentje van mijn inspirerende ex-collega Myriam – van de foodblog Hap&Tap). Het is altijd een succes en als ik het te druk heb of gewoon zo’n dag heb dat ik voel: ‘nu moet ik niets uitdagends proberen’, dan is dit taartje altijd al mijn redder in nood geweest.

Andere cheesecake recepten vind je onder het menu Cheesecake op mijn blog.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min en 40 min bakken
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer
  • Weegschaal
  • Ronde springvorm van +/- 20 cm
  • Bakpapier
  • Oven

Ingrediënten

  • 250 g witte chocolade
  • 250 g roomkaas (ik gebruik Philadelphia, geen light!)
  • 6 eieren

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  3. Snij de chocolade in kleine stukjes en smelt deze in de magnetron op laag wattage. Werk met intervallen van 30s en roer telkens om. Als bijna alle stukjes gesmolten zijn, blijf je roeren (met een lepel) tot alle laatste stukjes ook gesmolten zijn. Zet even aan de kant.
  4. Mix de Philadelphia met de eigelen (hou de eiwitten apart) tot een glad beslag.
  5. Klop de eiwitten tot stijve pieken.
  6. Doe de gesmolten witte chocolade (die ondertussen niet warm meer voelt als je er je vinger in dopt) bij het roomkaasbeslag en mix verder.
  7. Schep vervolgens de opgeklopte eiwitten, met een spatel, luchtig onder het beslag.
  8. Stort het beslag in de vorm en bak de taart gedurende +/-40 min in de voorverwarmde oven. TIP: als de bovenkant van de kaastaart te donker wordt, leg er dan aluminiumfolie over.
  9. Werk optioneel af met poedersuiker.
  10. Smakelijk!

Bron: Recept van de Witte chocolade Cheesecake van OhMyFoodness