Dat ik een cheesecake lover ben, bewees ik al lang geleden. Maar het grootste bewijs is ongetwijfeld het feit dat ik zelfs een categorie cheesecake onder mijn recepten heb hangen. Een chocolade cheesecake stond nog niet op het lijstje, en daar moest dringend verandering in komen. Een beetje in het thema Halloween, maakte ik er een no bake (dus zonder oven ja!) spinnenweb chocolade cheesecake van!

Dit ziet er ongetwijfeld veel moeilijker uit dan het in realiteit is.  Want de bovenkant is gewoon een spiraal gespoten witte chocolade en dan met een tandenstoker strepen in getrokken. Super easy!

Over de chocolade cheesecake, deze is lekker zacht van smaak en proeft ook luchtig. Mispak je niet aan deze rakker, want door de oreo bodem, is hij minder licht dan hij lijkt. Maar oooh zooo heeeeerlijk!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 30 min. voorbereiding (geen oven nodig!)
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten:

Voedingswaarden (voor 1/16de)

  • Koolhydraten = 24 kh
  • Vetten = 18,7 g
  • Verzadigde vetten = 10,4 g
  • Kcal = 288 kcal
  • Eiwitten = 4,7

Benodigdheden

  • Ronde springvorm van +/-20 cm diameter
  • Satéprikker of vork
  • Spuitzak
  • Mixer

Ingrediënten

Voor de bodem
  • 24 oreo koekjes (260 g)
  • 75 g gesmolten harde margarine
Voor de vulling
  • 540 g roomkaas
  • 120 g poedersuiker
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 250 ml volle room
Voor de donkere chocolade ganache
  • 65 g pure chocolade
  • 65 g volle room
Voor de witte chocolade ganache
  • 30 g witte chocolade
  • 15 g volle room

Instructies

Voor de bodem
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel met een hakmolentje of blender de Oreo koekjes en smelt de margarine op laag wattage in de magnetron. Giet de gesmolten margarine over de verkruimelde Oreo koekjes en meng alles goed door elkaar met een lepel.
  3. Stort de Oreo massa in de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van de lepel. Dit wordt de bodem.
  4. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je het beslag maakt (+/-30min).
Voor de vulling
  1. Doe de roomkaas samen met het cacoapoeder en de poedersuiker in een kom en mix tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
  2. In een aparte mengkom klop je de room semi-stijf (niet helemaal).
  3. Doe dit bij de het roomkaasmengsel en mix nog kort even tot je een stevig beslag krijgt. Stort het beslag over de oreo bodem en zet minstens 4u in de koelkast.
Voor de donkere chocolade ganache
  1. Hak de chocolade in stukjes en verwarm de room in de magnetron (doe dit voorzichtig en niet te lang).
  2. Giet de room over de chocolade en laat 1 min rusten. Roer er dan door met een lepel tot alle chocolade gesmolten is.
  3. Giet dit over de bovenkant van de cheesecake en strijk glad met een spatel of een mes.
Voor de witte chocolade ganache
  1. Snij de witte chocolade in stukjes en verwarm de room op in de magnetron.
  2. Giet de room over de chocolade en laat 1 min rusten. Roer er dan door met een lepel tot alle chocolade gesmolten is.
  3. Doe de ganache in een spuitzak en knip het tipje van de spuitzak af (zodat je een kleine opening hebt). Spuit in een spiraal (start in het midden) de witte chocolade ganache over de donkere chocolade ganache.
  4. Neem een satéprikker of een vork en trek een lijn van het midden naar de buitenkant. Zodat je een spinnenweb structuur creëert. Trek zo een aantal lijnen.
  5. Zet nog even in de koelkast om verder op te stijven.
  6. Smakelijk!