Mannekes mannekes, wat is dit!? Van mij mogen ze in de plaats van rijstpap met een gouden lepeltje, deze no bake Ferrero Rocher Kaastaart serveren in de hemel. Want beter wordt het niet… echt niet…

Ferrero Rocher Kaastaart (no bake)

No bake betekent zoveel als er-komt-geen-oven-aan-te-pas. Dus lekker handig op warme dagen. Ik hoor je al lachen, warme dagen? Waar zijn die gebleven 🙂 . Maar ook op koudere dagen is het al eens handig dat je geen oven nodig hebt. 30 min voorbereiding en nog even 4 uurtjes in de koelkast en klaar is kaas(taart) (hebdem!?)! Als je wat meer haast hebt, kan je hem ook in de vriezer laten opstijven en dan is dit lekker beest klaar in 2 u.

Ferrero Rocher Kaastaart

Dat ik een voorliefde heb voor Ferrero Rocher, bewees ik al in menig recept. Ik maakte al een cupcake variant – de Ferrero Rocher Cupcakes – en zo stond 2 jaar geleden de Chocolade Karamel Dripcake (afgewerkt met, jawel, Ferrero Rochers) op het desserten menu bij Kerst. Ik vind ze zooo lekker en had het dan ook even emotioneel moeilijk om het hele doosje Ferrero’s op te offeren in de taart (zonder dat er ook maar 1 verdween in mijn mond – karakter noemen ze dat 🙂 ), maar het was de opoffering meer dan waard. De stukjes Ferrero Rocher die je in de taart tegenkomt doen denken aan het uitlepelen van een pot Ben & Jerry’s, waar je blijft graven tot je die heerlijke dikke stukken cookie dough tegenkomt, pure zaligheid dus!

De taart maakte ik iets koolhydraat-armer doordat ik de suiker verving door Zùsto. Zo is dat schuldgevoel ook ineens wat ingesnoerd 😉 .

Algemeen

  • Bereidingstijd: 30 min + 4 u in de koelkast
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣ ♣
  • Koolhydraten: 22,5g kh voor 1/16de taart (indien je een stuk neemt zonder Ferrero op, 1/16de stuk mét Ferrero zijn ongeveer 28g kh)

Benodigdheden

  • Springvorm +/- 24 cm
  • Bakpapier
  • Weegschaal
  • Mixer

Ingrediënten

Voor de bodem
  • 200 g verkruimelde digestieve koekjes
  • 100 g boter (gesmolten)
Voor de vulling
  • 400 ml volle room
  • 400 g roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 60 g Zùsto of poedersuiker
  • 240 g melkchocolade
  • 8 ferrero rochers
  • 50 g gehakte blanke hazelnoten 
Voor de afwerking
  • Fijn gehakte hazelnoten
  • 50 g melkchocolade
  • 8 Ferrero Rochers

Instructies

Voor de bodem
  1. Vet de springvorm in met boter en snij een ronde cirkel uit het bakpapier. Kleef dit op de bodem van de springvorm. Snij ook stroken bakpapier uit die je tegen de opstaande randen kleeft.
  2. Smelt de boter.
  3. Meng de gesmolten boter met de verkruimelde koekjes en stort dit in de springvorm. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
Voor de vulling
  • Hak de chocolade in stukjes en smelt op laag wattage in de magnetron. Zet opzij (laat 5 min afkoelen).
  • Klop de room op tot slagrom.
  • Mix er de roomkaas en de Zùsto door.
  • Giet er de gesmolten chocolade bij en mix op lage snelheid tot alles is opgenomen.
  • Hak de noten en de Ferrero Rochers in grove stukken en roer onder het beslag.
  • Stort het beslag over de bodem en strijk de bovenkant glad.
  • Zet gedurende min. 4u in de koelkast (als het snel moet gaan, kan je de taart gedurende 2u in de vriezer zetten)
Voor de afwerking
  • Hak de noten in grove stukken en strooi dit over de bovenkant van de taart.
  • Smelt de chocolade en besprenkel met een lepel over de noten.
  • Werk af met 8 Ferrero Rochers.
  • Smakelijk!

Bron: Geïnspireerd op het recept van de Ferrero Rocher Cheesecake van Taming Twins.