Mini cheesecakes zijn voor héél veel redenen geweldig! Ten eerste, omdat het cheesecake is (duh! cheesecake is altijd geweldig). Ten tweede, omdat deze individuele porties mini zijn, en je dus ook met mate geniet zonder een overdosis aan cheesecake te verorberen (het overkomt iedereen wel al eens) en ten derde omdat je geen exotische vorm in huis moet halen, maar deze dus heel praktisch in een muffin bakvorm kan klaarmaken. Oh en dan ook nog ten vierde, omdat ze gewoon mega simpel en snel klaar zijn.

mini cheesecakes

Met slechts 8 ingrediënten en in een half uurtje tijd tover je deze cutie-pies op tafel! Zei ik al dat het mega simpel was? 😉

Deze cakejes zijn trouwens suikervrij want ik maakte gebruik van Zùsto om ze te zoeten (voor de kenners: slechts 6,3 koolhydraten voor 1 cakeje! Hoera!). Perfect om zo de suikers en de calorietjes te verminderen. Ik denk dat ik wel genoeg redenen gegeven heb om deze schattigerds te bakken, nee?

Moest je toch liever een grote cheesecake maken, bekijk dan mijn andere cheesecake recepten die je terugvindt onder de categorie, jawel, Cheesecake.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min + 20 min in de oven
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Voedingswaarden (voor 1 cakeje)

  • Koolhydraten = 6,3 g
  • Vetten = 8,6 g
  • Verzadigde vetten = 4,8 g
  • Kcal = 120 kcal
  • Eiwitten = 3,2 g

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Muffin bakvorm
  • Papieren muffin vormpjes
  • Mixer
  • Mengkom

Ingrediënten (voor 9 mini cheesecakes)

Voor de bodem
  • 65 g digestive koekjes (je kan eventueel ook speculaas of mariakoekjes gebruiken)
  • 30 g gesmolten boter
Voor de vulling
  • 220 g roomkaas (ik gebruikte philadelphia light)
  • 60 g zure room
  • 50 g Zùsto
  • ½ tl vanille extract
  • 1 el vers citroensap
  • 1 ei

Instructies

Voor de bodem
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffin bakvorm met papieren muffin bakpapiertjes.
  2. Verkruimel de koekjes met een keukenrobot en smelt de boter in de magnetron op laag wattage.
  3. Doe de boter bij de koekkruimels en verdeel over de bakpapiertjes (dat zou zo 10 g per cakeje moeten zijn).
  4. Bak de bodems 5 min in de oven. Bereid ondertussen de cheesecake vulling.
Voor de vulling
  1. Mix de roomkaas samen met de Zùsto tot een glad beslag.
  2. Voeg er de zure room, het vanille extract en het citroensap bij (van een vers geperste citroen).
  3. Doe er vervolgens het ei bij en mix tot alle ingrediënten zijn opgenomen.
  4. Schep de vulling op de bodems (ongeveer 40 g per cakeje).
  5. Bak gedurende 18 – 20 min in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goud-bruin kleurt.
  6. Smakelijk!