Tijdens de paasvakantie was ik op visite bij mijn papa in Oostende. Hij brengt er vaak het weekend door en ik ging er samen met de kindjes naartoe. Hij had een heel bakje blauwe bessen en vroeg of ik geen lekker recept had voor blueberry cupcakes. De vraag was nog niet deftig uitgesproken of ik begon al te pinteresten.
Nog even naar de winkel om wat patisseriebloem te gaan halen en ik kon aan het bakken beginnen.
Aan ‘laten afkoelen’ deden we niet, want zo’n lekker lauw cupcakeje smaakt nog des te beter….
Op zoek naar een gezondere variant? Probeer dan zeker eens de ontbijtmuffins met blauwe bessen.
Algemeen
- Bereidingstijd: 20 min voorbereiding + 20 min bakken
- Moeilijkheidsgraad: ♣
- Vinden van ingrediënten: ♣
Benodigdheden
- Weegschaal
- Mengkommen (2)
- Cupcake bakvorm
- Papieren cupcake vormpjes
- Mixer
Ingrediënten (+/- 12 cakejes)
- 120 g boter (kamertemperatuur)
- 250 g witte suiker
- 2 eieren
- 250 g bloem
- 1 tl vanille extract
- 1/2 tl zout
- 2 tl bakpoeder
- 120 ml melk
- 200 g blauwe bessen
Instructies
- Verdeel de papieren cupcake vormpjes over de cupcake bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter samen met de suiker romig.
- Doe 1 voor 1 de eitjes erbij en mix verder.
- Voeg het vanille extract toe.
- In een afzonderlijke mengkom doe je de bloem, zout en bakpoeder.
- Voeg nu afwisselend de melk en het bloemmengsel bij de boter. Meng ondertussen verder en eindig met de bloem.
- Pureer 50 g blauwe bessen met een vork, en voeg dit bij het beslag.
- Schep met een lepel de overige 150 g blauwe bessen onder het beslag.
- Vul de vormpjes voor 3/4de met beslag.
- Bak gedurende +/- 20 min in de voorverwarmde oven.
- Smakelijk!
Bron: Gebaseerd op het recept van Sweet C’s design blueberry muffins.