Soms ontstaan recepten niet omdat ik ergens specifiek zin in heb, maar ook gewoon als ik in mijn koelkast kijk en ontdek dat er iets dreigt te vervallen. Zo had ik dus nog een potje Griekse yoghurt staan…. Griekse yoghurt in gebak is nooit een slecht idee (dat bewees ik onlangs nog met mijn donuts) en zo kwam ik op het idee om er muffins mee te maken. Muffins met Griekse yoghurt en chocolade werden het dus.
Het toevoegen van de chocolade aan de muffins met Griekse yoghurt kwam gewoon bij me op omdat ik mega fan ben van de Griekse yoghurt – stracciatella. Hoe goed is die!? Die vult ook echt heel erg, ik eet hem vaak als lunch (ok niet zo heel voedzaam misschien, maar wel makkelijk 😉 én lekker).
De muffins met Griekse yoghurt en chocolade stellen niet teleur! Ze zijn heel makkelijk te maken en de smaak is top! Heb jij ook nog Griekse yoghurt waar je geen blijf mee weet? Hier vind je nog wat inspiratie:
- Sinaasappelcake met Griekse Yoghurt
- Pannenkoekjes met Griekse yoghurt
- Yoghurtrepen
- Yoghurtcake met blauwe bessen
- Gezondere yoghurtijsjes
Muffins met Griekse yoghurt en chocolade
Equipment
- Muffin-bakvorm
- Papieren muffin vormpjes
Ingrediënten
- 120 g Griekse yoghurt (ik gebruikte magere)
- 50 g zonnebloemolie gram en dus geen ml
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 100 g ahornsiroop gram en dus geen ml
- 175 g zelfrijzende bakmeel
- 75 g pure chocolade in stukjes of chocoladedruppels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de Griekse yoghurt samen met de zonnebloemolie en de eieren in een mengkom en mix (of klop met een garde) tot een egaal beslag.
- Voeg er de ahornsiroop en het vanille extract aan toe en meng.
- Meng er het zelfrijzend bakmeel onder en schep als laatste de pure chocolade onder het beslag.
- Schep het beslag (met behulp van 2 eetlepels) in de papieren vormpjes. Ik deed 55g beslag in een vormpje.
- Bak de cakejes gedurende 10 à 15 min in de voorverwarmde oven.