De oorspronkelijk benaming van deze repen zijn ‘homemade lions’ maar in een lion verwacht ik toch ook karamel, en dat heeft deze niet. Het is een gezondere variant van de klassieke Lion reep, ik noem ze daarom liever Choco Rijstwafel repen.

Het recept is doodeenvoudig, geen mixer én geen oven nodig. Ze zijn gezonder want bevatten weinig koolhydraten en weinig suikers (en al helemaal geen geraffineerde suikers). Ze zijn wat crunchy-soft van bite (als je begrijpt wat dit betekent!? Ik kan het niet heel anders uitleggen 😉 ). De kinderen zijn er zot van!

Op zoek naar andere snoeprepen? Dan heb ik ook nog de homemade Bounty’s, of homemade Twixen in de aanbieding. Allebei overheerlijk (de Bounty’s al wat gezonder dan de Twixen 😉 )

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min – 2 u (of een nachtje) in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:
  • Koolhydraten: 31 g van deze ‘koek’ bevat 12,5g koolhydraten (dus 1 khp)

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Weegschaal
  • Mixer
  • Bakvorm – bakschaal (+/- 20 op 15 cm)

Ingrediënten

  • 4 rijstwafels
  • 40 g havermout
  • 50 g grof gehakte amandelen
  • 90 g pindakaas
  • 30 g ahornsiroop
  • 100 g zwarte chocolade

Instructies

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie.
  3. Als deze gesmolten is, doe er dan de pindakaas bij en roer zodat ook de pindakaas wat malser wordt. Zet desnoods nog heel even in de magnetron als het weer te stijf is (dit mag best lopend zijn).
  4. In een aparte kom versnipper je de rijstwafels met je handen. Doe er de gehakte noten, havermout en ahornsiroop bij.
  5. Als laatste giet je er het chocolade-pindakaas mengsel bij en meng met een lepel.
  6. Stort het geheel in de bakvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
  7. Zet minstens 2u in de koelkast (of een nacht) voor je de plak in stukken snijdt.
  8. Smakelijk!

Bron: Geïnspireerd op het recept van de Homemade Lions van https://www.instagram.com/tassiejs__/