Ik mocht een zomers recept voor Inex maken! Wat schreeuwt meer zomer uit dan deze frozen Yoghurt bars? Ze zijn snel klaar, heerlijk fris (frozen, remember) fruitig en gewoon het perfecte tussendoortje bij warm weer! En, mooi meegenomen, ze zijn laag in koolhydraten.

Inex bracht een nieuwe verpakking op de markt: een brikje van 500 ml volle ongesuikerde natuuryoghurt met nutriscore A. Inex is 100% belgisch dus je koopt ook nog eens lokaal!

Deze verfrissende bars maak je eigenlijk met een topping naar keuze. Ik gebruikte verse frambozen, blauwe bessen en pistachenoten. Maar je kan evengoed wat granola, aardbeien of andere noten en zaden toevoegen. Het resultaat blijft even verfrissend!

Frozen Yoghurt bars

Frozen Yoghurt Bars

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vries-tijd 4 uur
Gang Tussendoortje
Porties 15 porties
calorieën 27 kcal

Equipment

  • 1 Mengkom
  • 1 platte schotel met opstaande randen (zoals een ovenplaat – maar deze moet wel in de vriezer passen)
  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 500 g volle natuuryoghurt (Inex)
  • 50 g honing
  • 2 tl vanille extract
  • 125 g frambozen
  • 100 g blauwe bessen
  • 30 g pistachenoten in stukjes

Instructies
 

  • Doe de yoghurt samen met de honing en het vanille extract in een mengkom. Meng met een lepel of spatel.
  • Optioneel: in een blender doe je 150 g van het yoghurtmengsel samen met 50 g frambozen en blend fijn. Dit zal de yoghurt repen wat roze vlekken geven maar heb je geen zin in extra gedoe, dan kan je deze stap achterwege laten zonder op smaak in te boeten ;).
  • Stort het witte yoghurt mengsel op een ovenplaat bedekt met bakpapier (of gebruik een schaal. Alleszins iets dat in je vriezer past.) en giet er het roze yoghurtmengsel tussen. Je kan met een vork eventueel wat swirls creëren.
  • Snij de pistachenoten in grove stukken en snij ook de frambozen in 2.
  • Schik het fruit (de frambozen en de blauwe bessen) en de noten over de yoghurt.
  • Plaats het geheel gedurende minimum 4u in de vriezer (hoe lang zal wat afhangen van de dikte van je yoghurt bars, hoe dikker, hoe langer in de vriezer).
  • Als ze hard zijn kan je de grote yoghurt plak in grove stukken snijden en direct opeten! Smakelijk!

Notities

Per yoghurt bar van 30 g
Koolhydraten: 2,9 g
Kcal: 27 g
Vet: 1,1 g
Verz. vet: 0,4 g
Eiwit: 1,1 g
Vezels: 0,3 g
Trefwoord ijs, yoghurt, yoghurtrepen