Deze klassieker kende nog geen plekje op mijn blog. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. Ik ging voor een wel heel gemakkelijke en snelle Tarte Tatin die ook nog eens suikervrij is. Zo zoooo lekker! Ik droom er nog van… Met slechts 5 ingrediënten, kan het onmogelijk mislukken.

We weten allemaal dat een Tarte Tatin het lekkerste is wanneer ze lauw-warm geserveerd wordt met een bolletje ijs. Zo ging ik bij Delhaize op zoek naar suikervrij ijs en kwam deze tegen. Een low sugar gezouten karamel ijs! De combinatie met deze Tarte Tatin is gewoon per-fect! Het ijs van Delhaize is gezoet met Zùsto, net zoals de karamel van deze Tarte Tatin dus. A match made in heaven, ik verzeker het je!

Gemakkelijke en snelle Tarte Tatin
Gamakkelijk en snelle tarte Tatin

Gemakkelijke en Snelle Tarte Tatin (suikervrij)

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 45 min
Gang Nagerecht
Porties 8 personen
calorieën 207 kcal

Equipment

  • Ronde bakvorm (geen springvorm) bv: een porseleinen vorm van +/ 24 cm
  • Steelpannetje

Ingrediënten
  

  • 100 g Zùsto
  • 50 ml water
  • 45 g harde margarine of boter
  • 5 appels
  • 1 vel bladerdeeg

Instructies
 

  • Vet een ronde vorm in met boter/margarine en verwarm de oven voor op 180°C.
  • In een steelpannetje smelt je de Zùsto met het water tot een goudbruine massa (karamel) op middelhoog vuur (dit duurt zo’n 5 à 10 min). (schil ondertussen de appels – zie stap 4)
  • Haal de pan van het vuur en doe er de koude boter/margarine bij. Roer tot een egale massa. 
  • Schil de appels en haal het klokhuis weg met een appelboor. Snij de appels in 2. 
  • Stort de massa in de bakvorm (strijk uit met een paletmes over de bodem van de vorm) en schik er de appels in met de bolle kant naar beneden. Dek af met het vel bladerdeeg en druk de kanten rond de appeltjes. Maak in het midden van het bladerdeeg een gaatje met een mes zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
  • Bak gedurende 25 min in de voorverwarmde oven. Laat zo'n 30 min afkoelen. neem een groot rond bord en leg het op de taart. Draai nu met een zekere zwier de taartvorm (met het bord erop) om zodat de taart op het bord terechtkomt.
  • Serveer de taart nog lauw-warm met een bolletje suikervrij ijs. Lees het artikel om te ontdekken welk ijs er per-fect bij deze Tarte Tatin past.

Notities

Voor 1/8 ste van de taart (zonder ijs)
Koolhydraten : 19,4 g
Kcal : 207
Vet : 11,2 g
Verz.Vet : 5,0 g
Eiwit : 1,9 g
Vezels : 3,7 g
 
Trefwoord tarte tatin