Vergeet de klassieke kokosrotjes, vanaf nu zijn er de Koolhydraatarme Amandel Kokosrotsjes. Eens je deze geproefd heb, wil je niks anders meer! Deze zijn veel smeuïger dan de soms wat droge kokosrotsjes, dat allemaal dankzij het amandelmeel. Ze zijn easy peasy om te maken, glutenvrij, lactosevrij en koolhydraatarm. Wat wil je nog meer?
Ah en kei kei lekker, dat zijn ze ook uiteraard (niet onbelangrijk om te vermelden 🙂 ). Met maar 5 ingrediënten (ik tel het zout een niet mee) , zijn deze Koolhydraatarme amandel kokosrotsjes in een mum van tijd klaar.
Nog enkele bijkomende tips bij het maken van deze lekkere jongens:
- Kokosrasp: het gaat hier NIET om kokosmeel. Kokosmeel is véél fijner dan rasp. De rasp geeft het koekje wat textuur en is niet vervangbaar door kokosmeel. Kokosmeel slorpt veel meer vocht op, dus ze zijn zeker niet inwisselbaar. Als je twijfelt wat kokosrasp precies is, je ziet het hierboven ook op de foto (het ligt rond de koekjes), of google is your friend!
- 1 op 1 suikervervanger: dit is een suikervervanger die dezelfde zoetkracht heeft als witte kristalsuiker. Dus 100 g suikervervanger = 100 g witte suiker (qua zoetkracht). Die zoetkracht vind je terug op de verpakking. Je hoeft uiteraard helemaal geen suikervervanger te gebruikten , je kan deze ook prima door echte suiker vervangen. De voedingswaarden vermeldt onder het recept, houden echter wel rekening met dat je de taart met een suikervervanger maakt.
- Eigelen: heb je voor dit recept niet nodig. Maar je kan ze perfect gebruiken om een suikervrije crème brûlée mee te maken (nu je toch bezig bent met bakken 😉 ).
Koolhydraatarme Amandel Kokosrotsjes
Equipment
- 2 Mengkommen
- bakpapier
- bakplaat
Ingrediënten
- 80 g amandelmeel
- 90 g kokosrasp
- 80 g 1 op 1 suikervervanger
- snufje zout
- 4 eiwitten
- 1 tl vanille extract
- 8 hele amandelen optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de droge ingrediënten in een mengkom: amandelmeel, kokosrasp, suiker(vervanger), en het snufje zout. Meng met een lepel.
- Scheid het eigeel van het eiwit en klop de eiwitten op. Doe er nog een het vanille extract bij.
- Meng de opgeklopte eiwitten luchtig onder de droge ingrediënten tot alle ingrediënten gemengd zijn.
- Met een ijsschep (of gebruik een lepel) schep je hoopjes beslag op de bakplaat.
- Bak gedurende 12 à 13 min in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin wordt.
Dankjewel