Pompoenpuree

Als je wil bakken met pompoen heb je meestal pompoenpuree nodig. Toen ik het zag staan in mijn recept zonk de moed me wat in de schoenen... 'ook dat nog' dacht ik. Maar het maken van de pompoenpuree gaat bijna vanzelf 🙂 . Écht! Scroll maar even door naar beneden.

Pompoenpuree

Algemeen

  • Bereidingstijd: 1 min + 30 min in de oven
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Ovenplaat
  • Bakpapier
  • Groot stevig keukenmes
  • Lepel

Ingrediënten

  • 1 pompoen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg bakpapier op je bakplaat.
  3. Snij de pompoen in twee met een stevig keukenmes. Leg nu de 2 helften met de gesneden kant naar beneden:
  4.  
  5. Laat ongeveer 30 min bakken in de voorverwarmde oven. Als de pompoen wat 'mals' is geworden aan de buitenkant, is hij klaar.
  6. Lepel de zaadjes en de draden eruit en gooi weg. De rest kan je uitlepelen en met een staafmixer fijn mixen tot puree.