Het recept van deze quinoa repen heb ik wel 3 keer moeten aanpassen. De smaak zat altijd goed, maar de repen vielen uit elkaar, zodat je dus geen repen had, maar gewoon een hoopje gepofte quinoa dat je kon oplepelen. Ook lekker uiteraard, maar net iets minder fotogeniek en al helemaal onhandig als je zo’n reep wil meenemen voor onderweg.

Quinoa repen

Ik maakte eerder deze crunchy Bliss balls met quinoa en koffie omdat ik al héél lang een zak gepofte quinoa in huis had waar ik iets mee moest doen. Wel, die zak was met het maken van de crunchy bliss balls nog niet op en zo zocht ik naar een ander alternatief om de gepofte quinoa in te verwerken. Uiteindelijk kocht ik nog 2 zakken bij aangezien ik het recept meermaals heb moeten bijschaven. Dus tot zover de zero waste *insert eye roll here*.

Het recept van de quinoa repen is doodeenvoudig, geen mixer én geen oven nodig. Ze zijn gezonder want bevatten weinig weinig suikers (en al helemaal geen geraffineerde suikers), zijn glutenvrij en koolhydraatarm. En last but not least: mijn kinderen (en ik ook uiteraard) zijn er verzot op! Als dat geen goede test is?

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min – 2 u (of een nachtje) in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:
  • Koolhydraten: 37 g reep bevat 12,5g koolhydraten (dus 1 khp)

Benodigdheden

  • Bakpapier
  • Weegschaal
  • Mixer
  • Bakvorm – bakschaal (+/- 20 op 15 cm)

Ingrediënten

  • 50 g gepofte quinoa
  • 50 g zonnebloempitten
  • 25 g pompoenpitten
  • 50 g honing
  • 80 g pindakaas
  • 40 g kokosolie
  • 75 g pure chocolade

Instructies

  1. Bekleed een bakschotel met bakpapier.
  2. In een mengkom meng je met een lepel de droge ingrediënten: Gepofte quinoa, zonnebloempitten en de pompoenpitten.
  3. In een hittebestendig kommetje doe je de pindakaas, kokosolie en honing. Warm lichtjes op in de magnetron (+/- 30s op middelhoog wattage) zodat de ingrediënten lopend worden en gemakkelijk gemengd kunnen worden. Roer deze door elkaar.
  4. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng alles.
  5. Stort de massa in de schotel en druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
  6. Zet 1 u in de koelkast zodat de natte ingrediënten hard worden.
  7. Hak de chocolade in stukjes en smelt deze op laag wattage in de magnetron. Giet de chocolade over de bovenkant en smeer open met een mes. Laat de chocolade uitharden in de koelkast (1 à 2u) alvorens er repen van te snijden. Tip: Bewaar ze nadien ook in de koelkast.
  8. Smakelijk!