Halloween koekjes maken de Halloween sfeer helemaal compleet! En het wordt nog beter wanneer je er Suikervrije Halloween koekjes van maakt 🙂 . Niet alleen de koekjes zelf zijn suikervrij maar ook de hazelnootpasta die ik gebruikte om de koekjes te vullen is helemaal suikervrij. Hoe geniaal toch?

Suikervrije halloween koekjes

De Hazelnootpast van Zùsto is hier trouwens een favoriet in huis (no kidding! Mijn zoon* vindt hem beduidend lekkerder dan eender welke choco, en dat heeft niets te maken met het feit dat hij minder koolhydraten moet rekenen hiervoor 😉 ). Als je je afvraagt waar je deze kan kopen, dat kan rechtstreeks op de website van Zùsto. Er loopt nu trouwens een 5+ 1 actie op de hazelnootpasta. én daarbovenop kan je met de code TARTESYAYA10 ook nog eens 10% korting krijgen op je bestelling. Als dat geen goeie deal is 😉 . Trouwens, je kan met de kortingscode uiteraard ook gewoon Zùsto zelf kopen.

De koekjes zijn heel simpel. Het is een basis zandkoekjes recept. Het enige dat je nodig hebt zijn een deegrol en een pompoen-uitsteekvorm. Ik sneed er zelf de oogjes en de mond uit om de suikervrije Halloween koekjes helemaal te laten griezelen. Rol het deeg iets dunner uit dan je normaal zou doen (zo’n 17 g deeg per uitsteek vorm) want aangezien je 2 koekjes op elkaar legt met een goeie laag hazelnootpasta ertussen, is het best dat die koekjes niet te dik zijn. Zo blijft het evenwicht tussen koek en hazelnootpasta helemaal in balans!

Suikervrije Halloween Koekjes

Suikervrije Halloween Koekjes

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 18 koekjes
calorieën 148 kcal

Equipment

  • 1 Mengkom
  • 1 Ovenplaat
  • bakpapier
  • 1 Deegrol
  • Halloween uitsteekvormpjes (pompoen bv)

Ingrediënten
  

  • 300 g patisseriebloem
  • snufje zout
  • 120 g harde margarine (of boter) op kamertemperatuur
  • 100 g Zùsto
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 90 g Zùsto hazelnut spread

Instructies
 

  • Doe de bloem samen met het zout in een mengkom.
  • Snijd de margarine in kleine blokjes en vloeg die aan de bloem toe. Voeg de Zùsto, het vanille extract en he ei toe en begin te kneden met je handen.
  • Als je een stevige deegbal hebt, wikkel je die in vershoudfolie. Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestuif het aanrecht en de deegrol overvloedig met bloem. Rol het deeg tot iets minder dan een halve cm dikte. Steek de vormpjes uit en leg die op de bakplaat.
    (met een scherp mesje sneed ik, in de helft van de deegvormpjes, oogjes en een mond uit. De andere helft liet ik gewoon zo. Anders puilt de hazelnootpasta er straks langs alle kanten uit).
  • Bak de koekjes zo'n 8 à 10 min in de voorverwarmde oven. Als de randjes goudbruin kleuren zijn ze goed.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
  • Smeer op het 'volle koekje' (zonder oogjes of mondje), zo'n 5 g Zùsto hazelnootpasta (blijf wat een halve cm van de kanten weg) en dek af met een koekje waar je wel oogjes en een mondje uitsneed. Smakelijk!

Notities

Per 100 g zandkoekjes (of per 30 g zandkoek + 5 g Zùsto hazelnootpasta)
Koolhydraten: 43 g (14 g)
Vetten: 21,6 g (8g)
Verz.vetten: 8,5 g (2,8 g)
Eiwit: 7,8 g (2,6 g)
Vezels: 5,7 g (3,4 g)
 
 
Trefwoord halloween, suikervrij, zandkoekjes, Zùsto