Ik zag ze al vaker passeren, de cakes met een verborgen motiefje in. Het ziet er echt zoveel complexer uit dan het is. Voor Pasen haalde ik mijn konijn-vormpje boven en zo maakte ik deze Verborgen Konijn Cake.
Het recept is niet moeilijk, het zijn er om precies te zijn twee! Eerst maak je een chocoladecake, waar je dan de vormpjes uitsteekt. En vervolgens maak je een vanillecake. Het beslag van de vanillecake giet je dan rondom de uitgestoken vormpjes.
De cakes werden gemaakt met Zùsto ipv suiker, dat haalt de koolhydraten (en suikers dus) stevig naar beneden.
Deze schattige verborgen konijn cake schreeuwt om door jou gemaakt te worden!
Verborgen Konijn Cake
Moeilijkheidsgraad : gemiddeld
Equipment
- Langwerpige cakevorm
- uitsteekvorm – konijntje
Ingrediënten
Chocoladecake
- 125 g vloeibare margarine
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g Zùsto
- 40 g Cacao
- snufje zout
Vanillecake
- 250 g vloeibare margarine
- 4 eieren
- 1 tl vanille extract
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g Zùsto
- snufje zout
Instructies
Chocoladecake
- Verwarm de oven voor op 180°C, vet de bakvorm in met margarine en bestuif overvloedig met bloem.
- Mix de vloeibare margarine met de eieren en voeg er het vanille extract aan toe.
- Neem een andere mengkom en doe er het zelfrijzend bakmeel in samen met de Zùsto en het cacaopoeder. Meng met een lepel en voeg nog een snufje zout toe.
- Schep lepel voor lepel het bloem-mengsel bij het margarine-mengsel terwijl je blijft mixen tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 20 à 30 min in de voorverwarmde oven. Controleer met een cakeprikker of satéprikker of de cake klaar is (hij moet er schoon uitkomen).
- Haal de cake uit de oven en laat 15 min afkoelen alvorens te ontvormen.
- Laat de cake volledig afkoelen vooraleer je er konijntjes uit steekt. Mijn cake was niet 'hoog' genoeg om de konijntjes rechtop uit te steken. Ik sneed de bovenkant vlak en duwde het konijnen uitsteekvormpje er langs boven in (ik had 3 'dikke plakken' konijn).
Vanillecake
- Verwarm de oven voor op 180°C, vet de bakvorm in met margarine en bestuif overvloedig met bloem.
- Mix de vloeibare margarine met de eieren en voeg er het vanille extract aan toe.
- Neem een andere mengkom en doe er het zelfrijzend bakmeel in samen met de Zùsto. Meng met een lepel en voeg nog een snufje zout toe.
- Schep lepel voor lepel het bloem-mengsel bij het margarine-mengsel terwijl je blijft mixen tot een glad beslag.
- Giet een bodem beslag in de bakvorm en schik er de konijntjes midden in en vlak naast elkaar (dat ze tegen elkaar 'plakken'). Giet de rest van het vanille beslag eerst langs de kanten (zodat de konijntjes recht blijven). Giet het laatste beetje beslag over de konijntjes.
- Bak de cake gedurende +/- 40-50 min in de voorverwarmde oven. Prik er met een cakeprikker of satéprikker in om te controleren of de cake goed is.
- Laat 15 min afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen.
Notities
Voor een stuk gebakken cake van +/- 45g
Koolhydraten: 10 g
Kcal : 164
Vet: 11,3 g
Verz. vet = 1,6 g
Eiwit = 2,8 g
Vezels = 2,3 g