Super spannend is het… een cake aansnijden en ontdekken of je patroon goed gelukt is… En wat een beloning bij het aansnijden van deze verborgen regenboogcake! Ik ben helemaal fan! En mijn dochtertje (samen met de vriendjes van de klas) waren allemaal even enthousiast.

Verborgen regenboogcake

Mijn dochtertje werd 7 jaar enkele weken geleden (iets met tijd en veel te snel…). Aangezien ze haar 6de verjaardagsfeestje al had moeten skippen (door de welgekende miss Corona) moest haar 7de uiteraard dubbel en dik gevierd worden! Vriendjes werden uitgenodigd, een prinsessenspringkasteel werd geleverd en ik kon aan de bak! Ik wilde haar verrassen met een lekkere cake. Voor het mini-familie-feestje van de week ervoor maakte ik deze Fault Line Cake. Ik had niet de moed om weer zo’n spektakel-taart uit mijn hoed te toveren, dus het moest eenvoudiger deze keer.

Wie me op instagram volgt zal weten dat ik hem 2x maakte :). Gelukkig moeten jullie dat niet doen 😉 want ik paste het recept aan bij mijn tweede poging. De eerste keer was mijn beslag te lopend waardoor de kleuren van de regenboog niet mooi uitkwamen. De cake op zich was lekker van smaak, maar het beslag net niet stevig genoeg om het regenboog effect volledig goed te krijgen.

Laat je zeker en vast niet afschrikken omdat je denkt dat het te moeilijk zou zijn. De cake op zich is echt een makkie. De kleurtjes in het beslag krijgen is ook helemaal niet moeilijk. Ik leg het in het recept uit hoe je dit doet. Ik beloof het je, het is zo de moeite!

Verborgen Regenboogcake

De cake zelf is niet heel speciaal qua smaak, gewoon een lekkere vanille cake die net wat smeuïger smaakt dan de klassieke 4/4. Ik verving de suiker door Zùsto en zo werd de cake ook net een tikkeltje ‘gezonder’. De kindjes waren het er unaniem over eens: de cake was heer-lijk! Gelukkig had ik nog mijn 1ste poging op overschot(die wel lekker was van smaak, maar waar de regenboog wat flauwtjes was). Zo kon ik ook deze aansnijden want iedereen, zonder uitzondering, wou een 2de stuk. En eigenlijk wilden ze allemaal nog een 3de stuk ook… Ik durf dan ook eerlijk toe te geven het een groot succes was!

Bron: Concept van de cake geïnspireerd op The Hidden Rainbow Cake van Buttermilk By Sam.

Verborgen Regenboogcake

Verborgen regenboogcake

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Het ziet er veel moeilijker uit dan het in werkelijkheid is. Enige precisie is wel aangewezen.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 10 Personen
calorieën 152 kcal

Equipment

  • Cakevorm – bij voorkeur een bundtvorm of een langwerpige cakevorm
  • 2 mengkommen
  • Spuitzakken (minstens 5) – ik gebruik wegwerp spuitzakken, je kan eventueel ook diepvrieszakjes gebruiken waar je een hoekje van afknipt.
  • Kleine kommetjes – voor het mengen van de kleuren

Ingrediënten
  

  • 300 g zelfrijzende bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl appelciderazijn
  • 200 g Zùsto
  • snufje zout
  • 200 ml karnemelk
  • 200 g harde margarine (in een wikkel) op kamertemperatuur
  • 4 eiwitten
  • 1 tl vanille extract
  • verschillende voedingskleurstoffen Rood, geel, blauw, groen, paars

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de cakevorm overvloedig in met boter. En bestuif overvloedig met bloem. 
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de Zùsto en het zout. Zet apart.
  • In een aparte mengkom doe je de margarine en het vanille extract. Voeg één voor één de eiwitten toe en mix na elke toevoeging. Doe vervolgens afwisselend de bloem en de karnemelk bij het beslag. Eindig met de bloem. Mix tussen elke toevoeging. 
  • In een aparte kommetje doe je het bakpoeder met de appelciderazijn. Meng tot het begint te bruisen en doe dit bij het beslag. Mix kort nog even om dit onder het beslag te mengen. 
  • Neem 5 kommetjes en doe hier telkens zo’n 4 à 5 eetlepels beslag (100 à 75 g per kommetje) in. Ik nam voor de rode, gele en groene kleur 100 g beslag en voor het blauwe en paarse 75 g. Geef elk hoopje beslag een andere kleur (rood, geel, groen, blauw, paars) en meng dit goed. Doe elke kleur in een aparte spuitzak.
  • Stort 2/3de van het ongekleurde beslag in je vorm en begin dan met de rode kleur. Maak er een cirkel mee (indien je een bundtvorm gebruikt, anders maak je er een rechthoek mee voor een rechthoekige vorm) en zorg ervoor dat de randjes wat dikker zijn. Strijk wat gladder met een lepel. Vervolgens doe je het zelfde met het gele beslag. Zorg ervoor dat je wat van de kanten van het rode beslag blijft. Ga zo verder met de andere kleuren tot je een dunne paarse cirkel krijgt (zie afbeelding)
  • Doe er vervolgens heel voorzichtig de rest van het beslag over en strijk glad met een spatel of achterkant van een lepel. 
  • Bak gedurende 35-40 minuten in de voorverwarmde oven (prik er in met een cakeprikker of satéprikker om te controleren of de cake voldoende gebakken is). Laat 15 min afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen. 

Notities

Voor een stukje van 45 g
Koolhydraten = 12 g
Kcal = 152
Vet = 9 g
Verz.Vet = 3,6 g
Eiwit = 2,8 g
Vezels = 2,3 g
 
Trefwoord bundtcake, regenboog, regenboogcake, vanille cake