Dulce de qué!? Dulce de Leche is een soort karamelpasta (ik vind het een beetje smaken als een karamelpudding). In latijns Amerika wordt het heel veel gebruikt, voornamelijk als smeerpasta voor op brood. Maar ook in gebak kan je heerlijke goedje eindeloos combineren. Jullie weten al dat ik helemaal gek ben van karamel (zie oa recept van de Salted Caramel, Snickerstaart, … ), dus dit moest ik nu toch eens van dichterbij bekijken.

Ik zag het al vaak in de ingrediëntenlijsten staan. Maar waar koop je in godsnaam zo’n Dulce de Leche? In plaats van te googlen waar het te koop was, googlede ik ‘Hoe dulce de leche maken’. Wat bleek? Een eitje! Super simpel. In een grote pot breng je water aan de kook, je plaatst er een blik (ongeopend) gesuikerde gecondenseerde melk in en laat dit gedurende 3u doorkoken. Klaar is kees!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 3u koken.
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Grote kookpot

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk – gesuikerd (te vinden in de supermarkt bij de koffie room en melk afdeling)
  • Water

Instructies

  1. Breng een grote pot water aan de kook.
  2. Zet het blik gecondenseerde melk (ongeopend) in het water (zorg ervoor dat de bovenkant nog minstens 1 cm onder water staat).
  3. Laat koken op een rustig vuurtje gedurende 3u (met gesloten deksel). Controleer regelmatig het waterniveau. Het blik moet altijd volledig onder water staan.