Pistachepasta

Pistache macarons zijn mijn lievelingsmacarons! Ik schuimde het internet af naar het ultieme Pistache-macaron-recept. Telkens weer had ik pistachepasta nodig (duuuh denk ik ondertussen, maar ik hoopte een slimme bakker op een creatief pistache macaron recept te betrappen waar geen pistachepasta voor nodig was, maar niet dus). En wat doe je als je nog nooit pistachepasta tegenkwam in de winkel? Gewoon zelf pistachepasta maken natuurlijk!

Ik zocht dus zorgvuldig naar een 'dit-kan-onmogelijk-mislukken-recept' dat ook snel klaar was. Et voilààà... dit is 'm dan!

 

Pistachepasta

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min bakken +10 min bereidingstijd
  • Moeilijkheidsgraad: ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣

Benodigdheden

  • Ovenschotel
  • Bakpapier
  • Hakmolen

Ingrediënten

  • 75 g pistachenoten
  • 40 g witte suiker
  • snuifje zout
  • 1 tl zonnebloemolie (of 2 tl, naargelang de structuur van de pasta)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 150° en bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.
  2. Strooi hier de pistachenootjes op uit en rooster ze gedurende 10 min in de voorverwarmde oven.
  3. Doe de pistachenootjes in een hakmolen, voeg er de suiker en het snuifje zout aan toe.
  4. Hak het geheel fijn en blijf malen tot de olie in de noten vrijkomt (dit kan ongeveer 10 min duren).
  5. Als de olie vrijkomt en de pasta wordt vloeibaarder, dan ben je klaar. Blijft de pasta nog wat droog aanvoelen? Doe er dan een klein beetje zonnebloemolie bij (ik deed er 1 tl bij).

Bron: Recept van Rutger Baks - Pistachepasta - basisrecept