Deze granola is echt dé allerbeste granola die ik al gegeten heb. Super gemakkelijk, snel, gezond en overheerlijk, kortom geen excuses meer om hem niet zelf te maken. Ik eet vaak als lunch een griekse yoghurt met mijn zelfgemaakte granola. Collega's bekijken me dan alsof ik op dieet ben, maar eerlijk, zo'n griekse yoghurt met granola vullen mijn maag beter dan wanneer ik 3 boterhammen achter de kiezen heb. 

Het was op een vrijgezellen van een vriendin dat ik deze granola voor de eerste keer proefde. We werden allemaal verwelkomd in het ouderlijk huis van de getuige van de bride-to-be voor een gezellige brunch. De mama van de getuige zorgde voor deze goddelijke granola. Iedereen was er weg van en ik dus ook. Na de vrijgezellen werd het recept van die granola de wijde wereld ingestuurd. Et voilà... bij deze laat ik jullie mee genieten.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10min voorbereiding + 15min bakken
  • Moeilijkheidsgraad: ♣  
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigheden

  • Mengkom
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Ovenplaat

Ingrediënten

De ingrediënten moeten niet te strikt genomen worden. Je kan rozijnen, bessen, ander gedroogd fruit, andere zaden, andere noten... toevoegen. Ik beperk me meestal tot onderstaande omdat dit hetgeen is dat ik zowat standaard in huis heb. 

  • 200 g havermout
  • 50 g gepelde zonnebloempitten
  • 50 g cashewnoten (al dan niet gehakt)
  • 50 g hazelnoten (al dan niet gehakt)
  • 3 el kokosolie (te vinden tussen de gewone olie's maar deze heeft een vaste vorm en zit dus niet in een fles)
  • 2 el ahornsiroop
  • 3 el water
  • kaneel 

Instructies

  1. Verwarm de oven 10min voor op 150°C
  2. Meng de havermout met de kokosolie
  3. Voeg er de ahornsiroop aan toe
  4. Spatel de noten en zaden onder het mengsel
  5. Voeg er 3el water aan toe en meng
  6. Besprenkel met wat kaneel 
  7. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en strooi het geheel uit op de bakplaat.
  8. Zet de granola in de oven en schep na 10min eens om. Laat verder bakken gedurende 5 min.
  9. Als de havermout goudkleurig wordt is de granola klaar.  

Bron: via via