Mueslirepen stonden al lang op mijn lijstje. In februari wil ik een 'gezonde-re' maand inlassen dus deze mueslirepen zonder toegevoegde suikers passen perfect in het plaatje! Door de ahornsiroop, de honing en de dadels smaken ze zeker en vast zoet genoeg, of beter nog, ze smaken gewoon geweldig!

De mueslirepen zijn suikervrij, glutenvrij én lactosevrij... kei vrij van alles dus 🙂 maar vol van smaak!

Ze zijn eenvoudig om te maken, lang houdbaar en makkelijk mee te nemen (naar het werk of voor de kindjes op school). Bovendien zijn ze nog eens super fotogeniek (zie hieronder, is het geen plaatje 🙂 ) met andere woorden: ideaal blog-materiaal! 

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min voorbereiding + +/-25min bakken
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ 
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Staafmixer of blender of hakmachine
  • Weegschaal
  • Spatel
  • Bakblik of ovenschaal 
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 130 g havermout
  • 60 g gemengde, ongezouten noten en zaden (ik gebruikte zonnebloempitten, sesamzaad, cashewnoten en pinda's)
  • 2 el geraspte kokos
  • 75 g ontpitte dadels (ik gebruikte medjool dadels)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 35 g honing
  • 35 g ahornsiroop
  • 2 el water
  • 2 el kokosolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Pureer de ontpitte dadels met een blender, staafmixer of hakmachine. Zet opzij.
  3. Doe de havermout, noten, geraspte kokos, zaden en kaneel in een blender of hakmachine en hak alles grof.
  4. Meng nu de dadelpuree met de havermout/notenmeel.
  5. Verwarm de honing samen met de kokosolie in steelpannetje op een zacht vuur. Als de substantie vloeibaar is, zet het vuur dan af.
  6. Doe er vervolgens het water en de ahornsiroop bij. 
  7. Doe nu het honing/ahornsiroopmengsel bij het havermengsel en meng alles samen. 
  8. Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier en doe de mueslimassa in de schaal.
  9. Smeer de massa uit zodat het ongeveer 1cm dik is. Het geeft niet indien het bakblik of de ovenschaal te groot is want de muesli blijft goed op zijn plaats liggen.
  10. Zet de ovenschaal/bakblik in de oven en bak ongeveer 20 à 25 min tot de bovenkant goudbruin is. 
  11. Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je straks de plak muesli wil breken.
  12. Laat helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.

Bron: Recept geïnspireerd op 3x gezonde mueslirepen van Chicks Love Food.