Ik was op zoek naar een recept om mijn amandelmelk in te verwerken. Ik had nog genoeg over van de Ontbijtmuffins met blauwe bessen . Op Instagram werd ik zodanig met pannenkoeken om de oren geslagen dat ik niet anders kon dan hier gigantische zin in te krijgen! Zo kwam ik op het idee om kleine speltpannenkoeken (vegan) te maken. Waarom vegan? Omdat ik geen eieren meer in huis had 🙂 , maar ook omdat ik nog steeds in mijn 'gezonde maand' zit en best wel nieuwsgierig was naar pannenkoeken zonder eieren. 

Ze vielen in de smaak! De kinderen waren er helemaal verzot op! Jullie hopelijk ook ;).

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min voorbereiding + 15 min bakken
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ 
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Mixer
  • Weegschaal
  • Spatel/garde
  • Koekenpan

Ingrediënten (voor 8 pannenkoekjes)

  • 100 g speltbloem
  • 2 el amandelmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 200 ml amandelmelk
  • snufje zout
  • 1/2 tl vanille extract

Instructies

  1. Doe alle ingredienten samen in een mengkom en meng alles met een garde tot een glad beslag. 
  2. Warm een pan op het vuur (met plantaardige olie als je vegan-all-the-way wil gaan).
  3. Doe met behulp van een pollepel het beslag in de pan (doe dit met kleine beetjes als je kleine pannenkoekjes wil).
  4. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
  5. Ze zijn overheerlijk met wat ahornsiroop!

Bron: geïnspireerd op het recept van de vegan pannenkoeken van beetsnroots_plantbased.