Na de Brusselse Wafels die ik eerder al postte, is ook dit recept van aardbeienijs een ode aan mijn Bonnemaman zaliger. Het recept gaat al enkele generaties mee (mijn Bonnemaman werd geboren in het jaar 1913!!! Nee, dat wil niet zeggen dat ik een oude taart ben - taart haha, heb je hem?, maar wel dat mijn oma veel kinderen kreeg waarvan mijn mama de jongste is.), en heeft dus zijn waarde (en lekkerheid!) meer dan bewezen. Maw dit is gewoon het allerlekkerste aardbeienijs dat je al gegeten zal hebben: Zeg dat Tartes Yaya het gezegd heeft! 🙂 

Het is niet alleen het allerlekkerste aardbeienijs, maar ook nog eens het aller-eenvoudigste recept dat je hier op de blog al bent tegengekomen. Op nog geen 10 minuten heb je het gemaakt (of liever 8 minuten om volledig correct te zijn --> ik timede het!). Het recept bestaat uit slechts 3 (drie!) ingrediënten. Je moet alleen even wachten voor je kan smullen want je laat het ijs best een nachtje in de vriezer. Maar geduld is een schone deugd, toch? 😉

Aardbeienijs

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min voorbereiding + nacht in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ 
  • Vinden van ingrediënten: ♣ 

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Staafmixer
  • Mixer
  • Mengkom
  • Schaal / Voorraaddoos voor de vriezer

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien (zonder steeltje)
  • 400 g bloemsuiker
  • 500 ml volle room

Instructies

  1. Reinig de aardbeien en verwijder het steeltje.
  2. Pureer de aarbeien met een staafmixer.
  3. Voeg nu de gezeefde bloemsuiker en de volle room toe en mix het geheel tot een glad beslag.
  4. Giet het beslag in een schaal/voorraaddoos.
  5. Zet gedurende een nachtje in de vriezer.