Ik wil het geen ijs-mars noemen want dan zou ik misschien iemand van legal op mijn dak kunnen krijgen :). Dus vernoem ik deze repen absoluut niet naar het welgekende product, maar geef ik het een veel minder gekende naam, nl de Frozen Mokka chocolade Repen. Kwijl je even mee?

Ijsmars

Neem er je tijd voor! Nu ja… het kost niet heel veel tijd, maar je moet er voorbereid aan beginnen. Zo zet je de avond ervoor een blikje kokosmelk in de koelkast (want dan zal de room zich van de melk scheiden en zo komt bovenaan de dikke room te zitten. Deze hebben we nodig voor het recept!) én zorg je er ook voor dat je de cashewnoten te week zet in een bakje koud water. Je zal merken wanneer je geweekte cashewnoten pureert, deze een zijdezachte textuur krijgt. Ideaal ook voor een vegan cheesecake. Of, voor vegan ijsjes, zoals deze Frozen Mokka Chocolade repen dus.

Op zoek naar meer frozen repen ideetjes? Deze ijs-snickers MOET je echt eens proberen! Ze zijn zooooo goed!

Ijsmars

Frozen mokka chocolade repen

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Vegan, Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 6 uur
Gang Tussendoortje
Porties 16 repen
calorieën 332 kcal

Equipment

  • 1 rechthoekige schotel die in je vriezer past van 25 x 20 cm
  • bakpapier
  • Blender

Ingrediënten
  

  • 250 g cashewnoten (ongezouten) 1 nacht laten weken in koud water
  • 1 blik kokosroom (=kokosmelk die je een nacht in de koelkast hebt gezet)
  • 25 g cacaopoeder (zonder suiker)
  • 10 g espressopoeder
  • 2 tl vanille extract
  • 100 g ahornsiroop
  • 130 g 100% pindakaas
  • 350 g pure chocolade vegan of lactosevrij indien gewenst
  • grof zeezout voor de afwerking

Instructies
 

  • Week de cashewnoten gedurende 1 nacht in koud water en zet ook het blik kokosmelk in de koelkast (door dit te doen zal het 'water' zich van de room scheiden, en we willen enkel de room gebruiken voor dit recept).
  • De volgende dag, laat je de cashewnoten uitlekken in een vergiet.
  • Neem de blender en doe hier de cashewnoten in. Schep de room (het harde gedeelde) uit het blik kokosmelk en doe dit eveneens in de blender. Voeg verder nog de volgende ingrediënten toe: cacaopoeder, espressopoeder, vanille extract en de ahornsiroop.
  • Mix tot een glad beslag.
  • Bekleed de schotel met bakpapier en stort het beslag in de schotel. Strijk glad en zet 1 u in de vriezer.
  • Doe de pindakaas in een magnetronbestendig potje en verwarm kort (gedurende 20s) in de magnetron zodat de pindakaas lopender wordt.
  • Haal de schotel uit de vriezer en stort er bovenop de pindakaas. Strijk open en glad.
  • Zet het geheel nog minstens 5u in de koelkast tot deze volledig is uitgehard.
  • Hak de chocolade in gelijkmatige stukjes (of gebruik callets) en verwarm in de magnetron gedurende 30s op 600W. Schep de chocolade om en verwarm opnieuw gedurende 30s, ga zo verder tot bijna alle chocolade gesmolten is. Blijf dan roeren zodat het laatste beetje ook nog wegsmelt.
  • Haal de schotel uit de vriezer en snij de mokka chocolade plak in repen.
  • Dop de repen in de chocolade met behulp van een vork en leg ze op een plat schoteltje bedekt met bakpapier. Strooi er wat grof zeezout over en zet nog 20 min uitharden in de vriezer alvorens op te smullen.
  • Tip: haal de repen 10 min op voorhand uit dan worden ze wat malser en zijn ze nog lekkerder ;).

Notities

Voor 1 reep (indien je er 16 maakt) – dit is een ruwe schatting:
Koolhydraten: 19,7 g
Kcal : 332
Vet: 23,8 g
Verz. vet: 10,5 g
Eiwit: 8,0 g
Vezels 3,5 g
 
 
 
Trefwoord ijs, ijsmars, mars