Oh.my.god! Dit is té lekker voor woorden (al zeg ik het zelf). Ik heb dus het echte ijssnickers recept gekraakt denk ik. Want dit is ‘em! De ijssnickers, maar dan helemaal zelfgemaakt!

Ik kwam op het idee van deze ijssnickers toen ik een lepel van mijn pindakaas ijs (met gezouten karamel) proefde. Het had iets van snickers… En toen dacht ik, als ik de pindakaas wat minder, en ik giet er een laagje karamel over, bestrooi het met pindanoten en werk af met chocolade… dan heb je gewoon een ijssnicker!

Het hoeft niet veel meer uitleg lijkt me… Deze ijssnickers is hemels. En meer woorden maak ik er niet aan vuil… 🙂 .

Algemeen

  • Bereidingstijd: 30 min + 8u in de vriezer + 20 min afwerking
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mixer
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • Bakvorm/ovenschaal (die van mij was 22cm op 16cm)

Ingrediënten

  • 250 ml volle room
  • 175 g gecondenseerde melk (gesuikerde) – dit is een half blikje
  • 35 g pindakaas
  • 80 ml gezouten karamel (of maak hem zelf: met 1 portie van mijn zelfgemaakte karamel kom je zeker toe)
  • 60 g pindanoten (ongezouten)
  • 300 g melkchocolade

Instructies

  1. Als je de gezouten karamel zelf wil maken, begin hier dan mee. Dat kan je doen volgens de instructies in dit recept.
  2. Neem een ovenschaal of bakvorm en leg er een bakpapier in (het kan geen kwaad dat de hoeken wat verfrommeld zijn)
  3. Mix de gecondenseerde melk samen met de pindakaas tot een glad beslag.
  4. Klop de room op en schep deze onder het pindakaas beslag.
  5. Stort het beslag in de bakvorm (met bakpapier bekleedt) en zet in de vriezer tot deze laag bevroren is (duurt min 4 uur, maar laat gerust een nachtje in de vriezer zitten)
  6. Neem de gezouten karamel (is deze te hard geworden? Zet hem dan gedurende enkele seconden in de magnetron. Zeker niet te lang, want hij mag niet warm worden. Hij moet gewoon terug uitsmeerbaar zijn). Smeer de gezouten karamel over het ijs en strooi er de pindanoten over. Druk de pindanoten zachtjes in de karamel met de achterkant van een lepel.
  7. Zet opnieuw in de vriezer voor min. 1 uur.
  8. Smelt chocolade op lage wattage in de magnetron (snij de chocolade in kleine stukjes en plaats hem in magnetron bestendig potje. Begin met 30s op 600W bijvoorbeeld. na 30s roer je even om. Plaats opnieuw 30s in de magnetron op 600W en erna omroeren. Ga zo door tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is. Blijf roeren tot ook de laatste stukjes smelten). De chocolade mag niet te warm zijn als je hem over de snickers giet, anders wordt het nog meer gesmos. Dus dop er een vinger, voelt hij lichaamstemperatuur aan? Dan is het prima.
  9. Haal het ijs uit de vriezer. Je kan makkelijk de klomp uit de vorm halen door het samen met het bakpapier eruit te tillen. Snij in repen (maak ze zeker niet te groot! Met de chocolade er rond groeien ze nog een heel stuk).
  10. Neem een reep op een vorm en lepel de gesmolten chocolade erover heen. Zorg ervoor dat alle randen bedenkt zijn. Mijn repen waren onderaan chocoladevrij. Je hoeft de onderkant niet perse te doen.
  11. Leg ze op een bakpapiertje en plaats ze zo snel mogelijk weer in de vriezer. Als je gaandeweg voelt dat de repen te slap worden, stop er dan even mee en plaats ze opnieuw in de vriezer. Werk de overgebleven repen dan enkele uren later verder af.
  12. Na de chocolade moeten ze minstens nog een half uurtje in de vriezer en dan zijn ze eetklaar!
  13. Smakelijk!