Nu ik een mini magnum ijsvorm heb, ontdek ik eindeloze opties om te gaan variëren! Boy oh boy… dit wordt een zomerhit! 🙂 Ik maakte deze mini magnums van aardbeienijs met witte chocolade en durfde niet te dromen dat het resultaat zo goed zou zijn. Wat een topkoppel, aardbeien en witte chocolade.
Na de Vegan mini magnums van enkele recepten geleden, moest ik opnieuw aan de slag. Bij het maken van de vegan variant had ik het omhullen met chocolade nog niet helemaal onder de knie. Ik wou toen vooral chocolade besparend werken en laat dat nu net niet zo’n mooie resultaten opleveren…. Je kan best je gesmolten chocolade overgieten in een hoog glas, je ijsjes er helemaal in onderdompelen, enkele seconden laten uitlekken en op een bakpapiertje leggen om verder in de vriezer uit te harden. Maar je hoort het al… je hebt echt méér chocolade nodig om al die ijsjes ondergedompeld te krijgen. Resultaat = overschot! Je kan zo overgaan op de Macarons met citroen ganache 🙂 zo recupereer je ook die gesmolten chocolade. Just saying… 🙂
Voor het ijs koos ik voor Aardbeienijs. Heb je geen ijsroommaker, geen probleem, vervang dan de melk uit het recept door volle room. Dat lukt ook! En het ijs werd gezoet met Zùsto zodat die koolhydraten wat naar beneden gingen. Het resultaat is he-mels!
Mini magnums met aardbeienijs en witte chocolade
Equipment
- Ijsroommachine – indien je geen ijsroommachine hebt, vervang de halfvolle melk dan door volle room (zodat je dus 225 ml volle room gebruikt en geen melk)
- Mini magnum vorm
- bakpapier
Ingrediënten
- 300 g aardbeien zonder kroontje
- 75 g Zùsto
- 100 ml halfvolle melk indien je geen ijsroommachine hebt, vervang de melk dan door volle room.
- 125 ml volle room (of 225 ml volle room indien je geen ijsroommachine hebt)
- 1/2 tl vanille extract
- 400 g witte chocolade
- gevriesdroogde aardbeien optioneel (dit is voor de afwerking)
Instructies
- Was de aardbeien en pureer ze in een blender.
- Doe de gepureerde aardbeien in een steelpannetje samen met de Zùsto. Breng zachtjes aan de kook zodat het mengsel wat indikt en de aardbeien volledig uit elkaar zijn gevallen. Laat volledig afkoelen.
- Doe de aardbeien in een blender en pureer ze fijn. Voeg er geleidelijk de melk en de room aan toe alsook het vanille extract toe. Mix nog kort tot alles goed gemengd is.
- Doe alle ingrediënten samen in een ijsroommaker en volg de instructies van je ijsroommaker. Laat het ijs iets minder lang draaien dan je ijsroommaker aangeeft. Je moet het ijs nog makkelijk in de mini magnum vormpjes krijgen.
- Schep het ijs in de mini magnum vormpjes (+/- 40 g) en strijk glad met de achterkant van een mes of een spatel. Zet gedurende enkele uren in de vriezer (minimum 2u).
- Smelt de chocolade op laag wattage in de magnetron met intervallen van 30s, waar je tussen elk interval de chocolade omroert. Wanneer de chocolade bijna gesmolten is, blijf dan roeren tot het laatste beetje ook wegsmelt. Giet de chocolade over in een hoog glas (dat werkt makkelijker). Je zal nog chocolade overhebben, maar op deze manier werkt het makkelijker en is je chocolade ook mooi glad. Doe er eventueel wat gevriesdroogde aardbeien over (optioneelà
- Haal de mini magnums uit de vriezer en ontvorm ze. Dompel ze 1 voor 1 onder in de chocolade (hou ze even ondersteboven zodat het overschot aan chocolade er kan afdruipen) en leg ze op een schoteltje bedekt met bakpapier. Plaats opnieuw in de vriezer voor minimum 2u.