Er is een hittegolf op komst… en dat, vanaf morgen al! Tartes Yaya to the rescue! Met deze Nutella ijsjes wordt de hittegolf een feest 🙂 Trust me!

Nutella ijsjes

Deze super smeuïge ijsjes zijn niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens super, maar dan ook super, makkelijk te maken… Slechts 3 ingrediënten (en als je de chocolade stukjes weglaat, zijn het er zelfs maar 2! Wohow!) en in 10 luttele minuten tijd gemaakt. Oh ja en ook nog 4 uurtjes in de vriezer, maar dat kan je nog wel net aan zeker 😉 .

De smaak is wat te vergelijken met een chocolade Griekse Yoghurt. Nee dat bestaat nog niet, maar dat wordt misschien wel eens hoog tijd dat ze dat uitvinden, want dit mannekes, is echt mega-goed!

Nog wat ijs-inspiratie op een stokje nodig? Bekijk dan zeker ook gezonde yoghurtijsjes. Of neus gewoon eens rond in de categorie ijs, keuze genoeg! (en allemaal zonder ijsmachine)

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min + 4u in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Voedingswaarden (per portie van 75g)

  • Koolhydraten = 18,7 g
  • Vetten = 14,5 g
  • Verzadigde vetten = 7,0 g
  • Kcal = 224 kcal
  • Eiwitten = 4,2 g

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Ijsvormpjes (5 stuks)
  • Mengkom

Ingrediënten (voor 5 ijsjes)

  • 250 g Griekse yoghurt (natuur)
  • 120 g hazelnootpasta (Nutella bijvoorbeeld)
  • 30 g melkchocolade
  • 30 g hazelnoten (optioneel)

Instructies

  1. Meng de Griekse yoghurt samen met de hazelnootpasta in een mengkom (dit kan perfect met een lepel, je hoeft de mixer zelfs niet uit te halen).
  2. Hak met een groot keukenmes de chocolade in stukjes en roer ze onder het yoghurt mengsel.
  3. Met een lepel (dat werkt properder) vul je de ijsvormpjes (ongeveer 75g per vormpje).
  4. Hak de hazelnoten fijn en en strooi ze op de bovenkant van de gevulde ijsvormpjes (zodat je onderaan het ijsje een laagje hazelnotencrunch krijgt). Steek er een stokje in en plaats de ijsjes minimum 4u in de vriezer.
  5. TIP: Om de ijsjes uit de vormpjes te krijgen kan het helpen om de vormpjes een minuut onder lauw water te houden. Zo komen de ijsjes makkelijker los.