Pindakaas ijs met gezouten karamel, gezouten karamel pindakaas ijs, pindakaas gezouten karamel ijs mét Oreo’s…. Oh hemel, een geschikte naam vinden voor dit overheerlijke ijs, bleek niet zo simpel te zijn. Het ijs maken daarentegen was dan wél weer héél erg simpel! Hoera voor ijs waar je geen ijsmachine voor nodig hebt.

Pindakaas ijs

Dit ijs heb je weer in 20 minuutjes gemaakt (zonder ijsmachine dus)! Uiteraard moet het dan nog in de vriezer voor, helaas, wel enkele uurtjes. Maar ik beloof je op mijn communieziel, dit is het waard!

Pindakaas ijs met gezouten karamel

Zelf ben ik niet de persoon die pindakaas op haar boterham zal smeren, maar het geeft dit ijs een heerlijke nootjessmaak. Met de gezouten karamel erdoor krijg je bijna een snickers-effect (zonet zelf even deze term uitgevonden, ik gok dat jullie wel begrijpen wat ik hiermee bedoel 😉 ). En dan worden er ook nog eens Oreo koekjes doorgedraaid… Ik weet het, dit klinkt bijna te goed!

Op zoek naar andere Ben & Jerry – achtige varianten, bekijk dan zeker ook het Strawberry Cheesecake ijs , of het cookiedough ijs. Ook voor deze ijsjes heb je geen ijsmachine nodig. Liever een taart? Dan kan ik jullie de easy peasy snickersijstaart aanraden… om bij weg te kwijlen 😉 .

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min voorbereiding en min 4u in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mixer
  • 2 mengkommen
  • Bak om roomijs in te vriezen

Ingrediënten

  • 480 ml volle room
  • 1 blik gecondenseerde melk (gesuikerd)
  • 150 g pindakaas (ik gebruikte die van Calvé)
  • 10 Oreo koekjes
  • ½ portie van deze zelfgemaakte gezouten karamel

Instructies

Gezouten karamel
  1. Begin met het maken van de gezouten karamel volgens dit recept (je hebt enkel de helft van de ingrediënten nodig).
Ijs
  1. Klop de room op tot je slagroom krijgt. Zet apart.
  2. In een andere mengkom mix je de gecondenseerde melk samen met de pindakaas.
  3. Schep nu de slagroom onder het pindakaas beslag (probeer dit luchtig te doen) tot alles goed gemengd is.
  4. Met je handen breek je de oreo koekjes in stukjes en meng je het onder het beslag.
  5. Stort nu 1/4de van het beslag in de vorm en giet er 1/3de van de gezouten karamel over. Ga zo door tot je eindigt met een laag beslag. Haal er een lepel door zodat de karamel wat geswirld (sorry ik ken er niet de juiste NL benaming voor) zit in het ijs.
  6. Zet minimum 4u in de vriezer.
  7. Smakelijk!

Geïnspireerd op het recept van No churn Peanut butter Salted Caramel Ice cream van The Wood & Spoon.