Ik kreeg de vraag van Inex of ik met de Inex room 40% iets kon maken dat zou smaken met de Feesten? Het moest iets zijn dat je op voorhand kon klaarmaken zodat je de avond zelf kan genieten zonder nog al te veel met je eten bezig te moeten zijn. Ik moest er helemaal niet lang over nadenken. Want wat is er beter dan een dessert dat je zelfs 2 weken op voorhand kan maken? Niets zeg ik je! Of ja, misschien toch, deze overheerlijke speculaas ijstaart dan 🙂 Aanschouw en… kwijl even mee…

Speculaas ijstaart

Inex is trouwens 100% Belgisch en je kan het voor tal van bereidingen gebruiken. De room klopt mega gemakkelijk op en is lekker vol van smaak. De speculaas ijstaart is klaar in 30 minuten (hij moet wel minstens een nachtje de vriezer in), je hebt er geen ijsmachine voor nodig en is echt om duimen en vingers van af te likken! Makkelijker wordt je kerstdessert echt niet!

Ben je fan van ijstaart? Laat je dan zeker inspireren door de volgende recepten (maar van al de ijstaart recepten is deze speculaas versie wel de aller-makkelijkste):

Speculaas ijstaart

Speculaas Ijstaart

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Vriestijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 30 minuten
Gang Nagerecht
Porties 12 porties
calorieën 340 kcal

Equipment

  • Langwerpige cakevorm
  • Plasticfolie
  • 2 mengkommen

Ingrediënten
  

  • 250 g Mascarpone
  • 350 ml Inex Volle room (40%)
  • 30 g witte suiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 125 g speculaaspasta
  • 200 g speculaaskoekjes

Instructies
 

  • Bekleed de cakevorm met plasticfolie (zorg er voor dat de folie mooi over de lange zijden hangt).
  • In een mengkom voeg je de helft van de mascarpone (125g) en de helft van de room (175 ml) samen met de suiker en het vanille aroma. Mix tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Dit is het vanille beslag.
  • Neem een nieuwe mengkom en doe hier de andere helft van de mascarpone (125 g) en volle room (175 ml) in samen met de speculaaspasta. Mix tot een gladde massa. Dit is het speculaasbeslag.
  • Spatel de helft van het vanille beslag op de bodem en leg er speculaaskoekjes over. Doe er vervolgens de helft van het speculaasbeslag bij en werk af met koekjes. Ga zo verder en sluit af met speculaasbeslag.
  • Strijk de bovenkant glad en werk af met de overgebleven speculaaskoekjes (die je verkruimelt).
  • Zet een nachtje in de vriezer.
  • Haal de speculaas ijstaart 15 min voor het serveren uit de vriezer.

Notities

Voor een stukje van 70 g
Koolhydraten: 20,5 g
Kcal : 340
Vet: 27,2 g
Verz. vet: 14,3 g
Eiwit: 3,1 g
Vezels 0,3 g
Trefwoord ijstaart, Speculaas