Met de zomer in het land, loop je best met een ijsje in de hand! Toch? Ja zeker! En dit speculoosijs maak je in een mum van tijd helemaal zelf. Het is super eenvoudig en je hebt er geen ijsmachine voor nodig.

In dit speculoosijs zitten brokken speculoos en een heerlijke chocolade swirl, moet ik er eigenlijk meer woorden aan vuil maken?

Maar goed, stel nu (puur hypothetisch), dat je niet zo’n speculoos-fan bent? Ok, dat klinkt behoorlijk gestoord, maar stél dat het echt zo is, dan heb ik nog ander lekker ijs voor jou in de aanbieding (waar je eveneens GEEN ijsmachine voor nodig hebt). Je hebt de keuze uit het volgende ijs-menu:

Het enige nadeel aan ijs maken is: je goesting-geduld wordt op de proef gesteld. Maar niet getreurd, want dit is het méér dan waard! Men zegge het voort 😉 .

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min + 8 u in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Voedingswaarden (voor 50 g ijs = een stevige bol)

  • Koolhydraten = 14,5 g
  • Vetten = 12,5 g
  • Verzadigde vetten = 7,7 g
  • Kcal = 179 kcal
  • Eiwitten = 1,9 g

Benodigdheden

  • weegschaal
  • cakevorm / schaal voor het ijs
  • mixer
  • steelpannetje
  • 2 mengkommen
  • hittebestendig kommetje

Ingrediënten

  • 480 ml volle room
  • 1 blik gecondenseerde melk (gesuikerd)
  • 100 g speculoospasta
  • 75 g speculooskoekjes
  • 100 g melkchocolade
  • 70 g room

Instructies

  1. Begin met het maken van de chocoladeganache: Hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze in een hittebestendig kommetje. Warm de room op in een steelpannetje tot tegen het kookpunt. Giet de hete room over de chocoladestukjes en laat 1 min rusten. Roer vervolgens in het kommetje tot alle stukjes chocolade volledig zijn gesmolten en je een mooie egale ganache hebt. Zet opzij.
  2. Klop de room op tot je slagroom krijgt. Zet apart.
  3. In een andere mengkom mix je de gecondenseerde melk samen met de speculoospasta.
  4. Schep nu de slagroom onder het speculoosbeslag (probeer dit luchtig te doen) tot alles goed gemengd is.
  5. Met je handen breek je de speculooskoekjes in stukjes en meng je ze onder het beslag.
  6. Stort het beslag in de vorm en giet er de chocolade ganache over. Schep de ganache met een lepel onder de rest van het beslag zodat je een ‘swirl’ effect krijgt.
  7. Zet minimum 4u in de vriezer (of liever een hele nacht). Haal 5 min voor het opdienen uit de vriezer (dan schept het ijs makkelijker).
  8. Smakelijk!