De zon is al even volop aan het schijnen. Wat heerlijke die zon om je snoet!! Tijd dus om weer eens wat ijs-inspiratie op de blog te posten. Deze keer werd het een super gemakkelijk Stracciatella ijs (zonder ijsmachine), waar je maar 4 (of 5 met de koekjes) ingrediënten voor nodig hebt. Kan het nog gemakkelijker? Ik dacht het niet…
Dit heerlijk recept maakte ik voor een samenwerking met Jules Destrooper. Je kent ze wel, die heerlijke échte koekjes voor fijnproevers van alle leeftijden. Als ik zo’n koekje eet denk ik altijd ‘hoe lekker kan een ‘simpel’ koekje zijn’! Mijn favorieten zijn ongetwijfeld de Natuurboterwafels (ze bestaan tegenwoordig ook met een laagje chocolade!) en de Virtuoso, dat zijn de kaneelkoekjes met een laagje chocolade eromheen (die van de foto hierboven).
Je kan het ijs eindeloos combineren met de lekkere Jules Destrooper koekjes. Een bolletje Stracciatella ijs afgewerkt met een virtuoso koekje, ofwel de natuurboterwafeltjes met het Stracciatella ijs ertussen… Ik kan je verzekeren, beide zijn waanzinnig lekker!
Op zoek naar andere Ijs-recepten zonder ijsmachine? Bekijk dan zeker deze opties:
Stracciatella ijs (zonder ijsmachine)
Equipment
- 1 Mengkom
- schaal / bewaardoos om het ijs in te vriezen600
Ingrediënten
- 600 ml volle room
- 1 blik gecondenseerde gesuikerde melk (= 390 g)
- 1,5 tl vanille extract
- 150 g pure chocolade grof gehakt
- 1 doos natuurboterwafels van Jules Destrooper of de virtuoso koekjes van Jules Destrooper
Instructies
- Klop de room tot slagroom.
- Doe er de gecondenseerde melk en het vanille extract bij en mix verder tot het beslag terug stijver wordt.
- Hak de chocolade in grove stukken met behulp van een groot keukenmes. Schep de chocolade onder het room-beslag.
- Stort het beslag in een bewaardoos/schaal en zet minstens 8u in de vriezer.