Nu we allemaal in ons kot moeten blijven, verwennen wij onszelf graag met wat lekkers. Ik zat al minstens 10 dagen met een serieuze ijs-goesting! En toen ik Ben&Jerry’s op het lijstje voor de winkel typte (ja wij hebben daar een app voor 😉 ), dacht ik aan de Strawberry Cheesecake ijs van onze goeie vrienden. Maar ik bedacht er in diezelfde minuut ook bij of ik dat niet gewoon zelf kon maken?

Strawberry cheesecake ice cream

Ik heb nog altijd geen ijsmachine, dus moet ik recepten bedenken die perfect zonder te maken zijn. En dit is er dus zo eentje. Het is belachelijk gemakkelijk… Alle ijs-recepten die tot nu toe op mijn blog staan zijn trouwens zonder ijsmachine. Zo vind je hier ook, volledig in Ben & Jerry’s stijl, het cookie dough ijs met caramel swirl of hou je liever van ‘glad’ aardbeienijs, dan is er het overheerlijke aardbeienijs van mijn Bonnemaman. Of wil je liever koolhydraatarmer ijs, dan heb ik voor jullie het kokosijs in de aanbieding.

Terug naar dit Strawberry Cheesecake ijs! Het heeft een zeer zachte textuur en de swirl van aardbeiensaus is hemels! En uiteraard, zoals het een goeie Ben & Jerry’s betaamt, zitten er ook stukken koek in. Njomnjom! Mijn zoontje is geen ijs-fan, maar over dit ijs zei hij (geheel in kinderlijke eerlijkheid) ‘dit is het béste ijs dat ik ooit at!’. Ziezo, dat is dan ook duidelijk lijkt me? 🙂

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min + min 6u in de koelkast
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣
  • Koolhydraten: 55g ijs = 12,5g kh

Benodigdheden

  • Bakblik of diepvries schaal
  • Mixer
  • Puree stamper of vork
  • 2 mengkommen
  • Weegschaal

Ingrediënten

Voor de aardbeiensaus
  • 400 g gekuiste aardbeien (dus zonder steeltje)
  • 50 g witte suiker
  • Snuifje zout
Voor het ijs
  • 1 blik gecondenseerde melk (gesuikerd) = 305g
  • 150 g roomkaas (geen Light! Ik gebruikte Philadelphia)
  • 400 ml volle room
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g digestive koekjes

Instructies

Voor de aardbeiensaus
  1. Snij de aardbeien in 2 of 4 en doe ze in een steelpannetje met de suiker en het zout erbij.
  2. Zet op een middelhoog vuur en warm al roerend op tot de aardbeien uiteen beginnen te vallen, dit duurt zo’n 10 à 15 min.
  3. Neem de puree stamper of een vork en plet de aardbeien fijn.
  4. Zet het vuur af en laat afkoelen in de koelkast (ik goot het eerst over in een ander kommetje, zodat het toch enigszins al kon afkoelen).
Voor het ijs
  1. Klop de room semi-stijf. Dus niet helemaal tot slagroom, maar zorg ervoor dat hij nog lobbig is. Zet apart.
  2. In een andere mengkom doe je de roomkaas samen met de gecondenseerde melk en het vanille extract. Mix tot een glad beslag.
  3. Doe er vervolgens de room bij en mix verder tot het beslag yoghurt-dik is.
  4. Neem nu de koekjes erbij en breek in kleine stukjes met je handen. Roer deze onder het beslag (hou eventueel 1 koekje over dat je op de bovenkant van het ijs strooit, zoals ik deed op de foto hierboven).
  5. Stort het beslag in een bakvorm of andere vorm waar je het ijs in zal bewaren.
  6. Giet er de aardbeiensaus over en schep met een lepel de saus onder het ijs-beslag zodat je een swirl effect krijgt.
  7. Laat minstens 6u (of een hele nacht) in de diepvries rusten.
  8. Zet het ijs zo’n 5 à 10 min van tevoren uit, dan schept het makkelijker.
  9. Smakelijk!