Dat dit het allerbeste aardbeienijs is ter wereld? Dat bewijzen de discussies tussen mijn ouders. Mijn mama zegt dat het recept van haar mama afkomstig en mijn papa beweert dan weer dat het van zijn mama is. Iedereen wil natuurlijk met de credits gaan lopen voor dit overheerlijke en smeuïge aardbeienijs. Ik maakte er dan weer een eigen versie van door het suikervrij te maken 🙂 .

Suikervrij aardbeienijs

Met maar 3 ingrediënten en zonder ijsmachine, zit dit ijs in nog geen 10 minuten in je vriezer! Het oorspronkelijke (niet suikervrije) recept vind je hier. Ik maakte het net een tikkeltje minder zoet maar nog zeker zoet genoeg! En het beste nieuws: slechts 1,5 koolhydraten per portie. Als dat niet geweldig is!?

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min + nachtje in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Voedingswaarden (per portie van 50g)

  • Koolhydraten = 1,5 g
  • Vetten = 6,7 g
  • Verzadigde vetten = 4,8 g
  • Kcal = 82 kcal
  • Eiwitten = 0,5 g

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Staafmixer
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien (zonder steeltje)
  • 500 ml volle room
  • 300 g Zùsto (Zùsto kan je hier kopen) of gebruik bloemsuiker (maar dan is zijn voedingswaarden anders dan hierboven natuurlijk)

Instructies

  1. Was de aardbeien en doe ze samen met de volle room in een mengkom. Pureer het mengsel fijn met een staafmixer.
  2. Voeg er de Zùsto aan toe en mix nog even met de staafmixer tot je een glad beslag krijgt (de Zùsto kan op het eerste zicht wat gaan klonteren, maar na het mixen komt dit helemaal goed!)
  3. Giet het beslag in een vriezer bestendig potje/schaaltje en zet een nacht in de vriezer.
  4. Haal 10 min voor het opdienen het ijs uit (dan schept het makkelijker).