Mmmmmokka ijs! Heerlijk! En dit is dan nog eens een Vegan Mokka Ijs. Zonder eitjes, en zonder echte room. Perfect voor de gluten en lactose intolerantjes onder ons. Misschien denk je, dit kan onmogelijk lekker zijn?! Dan kan ik alvast meegeven dat je je grondig vergist!

Zoals ik al zei gebruikte ik geen echte room voor het ijs. Maar ik ging aan de slag met kokosmelk en de plantaardige volle room van Alpro. Het resultaat is in 1 woord: verbluffend!

Hoewel mokka ijs op zich al heel lekker is, wordt het alleen nog beter als je er ook nog eens chocolade stukjes aan toevoegt.

Dit recept kan je ook zonder ijsmachine maken, maar het resultaat is niet helemaal hetzelfde. Het ijs zal harder en minder romig smaken dan wanneer je het met een ijsmachine maakt. Ik gebruik de ijsmachine van Kitchenaid. Dit is een accessoire van de Kitchenaid Keukenrobot die je apart kan verkrijgen. De kom plaats je minimum 14u op voorhand in de vriezer (of doe zoals ik, en zorg ervoor dat je deze kom standaard een plekje geeft in je vriezer, je weet nooit wanneer je ijs wil draaien 😉 ). De bereiding van dit recept is koud, dus je hoeft het beslag geen nacht meer in de koelkast te laten staan alvorens er ijs van te kunnen maken.

Op zoek naar nog meer ijsrecepten? Dan is er ook nog dit heerlijke suikervrije pistache ijs.

Heb je geen ijsmachine in huis? En ook niet van plan om er één aan te schaffen? Neem dan een kijkje naar deze ijs-recepten die je zonder ijsmachine kan bereiden:

Vegan Mokka Ijs

Vegan Mokka Ijs

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Vegan, Glutenvrij (zonder hoorntjes) en lactosevrij
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Vriestijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 min
Gang Tussendoortje
Porties 500 ml
calorieën 140 kcal

Equipment

  • Ijsmachine

Ingrediënten
  

  • 400 ml kokosmelk (uit blik bv)
  • 100 ml alpro volle room (alpro whipping)
  • 100 g ahornsiroop
  • 3 tl espressopoeder
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 50 g pure chocolade (in stukjes of chocolade druppels)

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten buiten de chocolade, in een blender en blend tot een egale massa.
  • Bereid het ijs volgens de instructies van je ijsmachine. In de kitchenaid ijsmachine liet ik het beslag gedurende 20 min draaien.
  • Schep er als laatste de chocolade door.
  • Verplaats het ijs in een vriezer bestendige schaal en laat nog +/- 4 u in de vriezer harder worden.

Notities

Voor 50 g ijs
Koolhydraten: 10 g
Kcal: 140 kcal
Vet: 10,5 g
Verz. Vet: 8,4 g
Eiwit: 1,1 g
Vezels: 0,4 g
Trefwoord ijs, mokka, Vegan