Pompoen is echt altijd lekker, in soep, geroosterd in de oven, in puree, ja zelfs in koekjes! Deze overheerlijke chocolate chip pompoenkoekjes zijn licht knapperig aan de buitenkant en heerlijk zacht binnenin. Het klink misschien gek, pompoenkoekjes, maar het is echt verrassend lekker (ik zweer het! Ik was namelijk zelf heel verrast :)) !
Ik deelde enkele koekjes uit, tot groot ongenoegen van mijn kinderen. Maar eerlijk, 18 koekjes zijn wat veel om in enkele dagen op te peuzelen. Ik probeerde ze niet in te vriezen, maar volgens mij is dat zeker mogelijk. Al denk ik dat de buren of familie ook wel blij zullen zijn met enkele koekjes 😉 .
Mijn papa kwam langs om even op de kindjes te passen. Hij probeert een wat gek dieet uit, en ik dacht dat ik hem niet ging kunnen overtuigen om een koekje te proeven. Maar ik moest zelfs mijn best niet doen 😉 en hij nam het gretig aan. Ik zag aan zijn ogen dat hij eveneens verrast was en, kritisch als hij is, vond hij ze ook over-heerlijk!.
Genoeg gelanterfant, nu is het aan jou!! Oh en laat je zeker niet afschrikken door de pompoenpuree. Die maak je echt heel heel makkelijk zelf. Check mijn recept hier. Je zal nog ruim pompoen over hebben, en wat houd je dan nog tegen om deze mega eenvoudige pompoenpannenkoekjes te maken (niets zeg ik je)? Maar ok, je kan ook voor soep gaan natuurijk (saai!). Ook de pumpkin spice kruiden is zo een makkie! En eens je ze hebt samengesteld, ben je jaren zoet (pun intended 😉 )
Chocolate chip pompoenkoekjes
Equipment
- bakpapier
- Ovenplaat
Ingrediënten
- 100 g harde margarine (of boter) gesmolten
- 50 g lichtbruine suiker
- 50 g witte suiker
- 120 g pompoenpuree dit maak je makkelijk zelf zie: https://www.tartesyaya.be/taarten/pompoenpuree/
- 1 tl vanille extract
- 160 g patisseriebloem (dus geen zelfrijzend bakmeel)
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 tl pumpkin spice kruiden (of speculaaskruiden) pumpkin spice maakt je makkelijk zelf, zie: https://www.tartesyaya.be/cake/pumpkin-spice-kruiden-2/
- 60 g pure chocolade in stukjes of chocolade callets
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de boter op laag wattage in de magnetron of in een steelpannetje.
- In een mengkom doe je de gesmolten boter, de suiker (zowel de bruine als de witte), het vanille extract en de pompoenpuree. Meng alles goed met een garde of mixer.
- Voeg er vervolgens de bloem, het zout, het bakpoeder en de pumpkin spice aan toe en mix.
- Schep er als laatste de chocolade druppels onder en schep hoopjes beslag op de bakplaat (ongeveer 30 g per hoopje).
- Druk een beetje plat met je handen of de achterkant van een lepel (dat kleeft wel wat). En bak de koekjes +/- 12 min in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.