Het zal al even in mijn hoofd te broeden… misschien omdat ik snak naar wat zomerse smaken? Ik wou een koolhydraatarmer koekje met frambozen en witte chocolade maken. Deze koekjes waren meteen perfect van smaak! (het mag al eens meezitten). Ziehier de frambozen koekjes met witte chocolade:

Om de koekjes koolhydraatarmer te maken, koos ik voor amandelmeel ipv gewone bloem of havermout. Ik gebruikte ook geen suiker, maar verving deze door Zùsto. De witte chocolade zorgde er uiteindelijk voor dat de koekjes nog 5 g koolhydraten bevatten.

De koekjes zijn echt héél erg makkelijk om te maken! Als ze net uit de oven komen zijn ze wel nog héél broos. Ze zomaar van de overplaat op een afkoelrooster leggen is een delicate zaak 🙂 (ik probeerde het uit en mijn koekje scheurde. Ach dan kon ik alvast ééntje proeven 😉 ). Maar dus, best even laten afkoelen op je bakplaat, ofwel gewoon met bakpapier en al op het afkoelrooster slepen. Laat de koekjes volledig afkoelen voor je ze van het. bakpapier haalt. Nadat ze zijn afgekoeld worden ze ietsje steviger.

Let wel, de koekjes zijn (mede door de frambozen) niet echt krokant. Verwacht je aan een cake-koekje. Dat maakt ze absoluut niet minder lekker ! Integendeel! ik deelde ze uit met de vleet en had er al snel spijt van want ik bleef achter met 2 koekjes die mijn kinderen verorberden. Ik zal ze dus gauw nog eens moeten maken, al vind ik dat precies zo erg niet ;).

Frambozen koekjes met witte chocolade

Frambozen koekjes met witte chocolade

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Glutenvrij
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 12 min
Totale tijd 32 min
Gang Tussendoortje
Porties 17 koekjes
calorieën 186 kcal

Equipment

  • bakplaat
  • bakpapier
  • Mengkom

Ingrediënten
  

  • 125 g harde margarine of boter op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei
  • 100 g Zùsto
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 250 g amandelmeel
  • 75 g witte chocolade in stukjes of callets
  • 100 g diepgevroren frambozen
  • snufje zout

Instructies
 

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  • Klop de margarine (of boter) zacht met een mixer. Doe er het vanille extract en het ei bij. Mix verder.
  • In een aparte mengkom doe je de droge ingrediënten: het amandelmeel, de Zùsto, het bakpoeder en het snufje zout. Meng met een lepel. 
  • Doe de droge ingrediënten bij het margarine mengsel en mix tot je een kleverig deeg krijgt. Schep er als laatste de witte chocolade (in stukjes) en de diepgevroren frambozen onder.
  • Met een lepel of ijsschep, schep je hoopjes deeg uit de kom (+/- 40 g per koekje). Leg het op de bakplaat en druk plat tot ongeveer 1,5 cm.
  • Bak de koekjes gedurende +/- 12 min in de oven tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen op de bakplaat of verschuif ze met het bakpapier op een afkoelrooster. De koekjes zijn heel broos als ze uit de oven komen (en kunnen dus makkelijk scheuren). Ze worden steviger bij het afkoelen

Notities

Per koekje van +/- 40 g beslag:
Koolhydraten: 5 g
Kcal: 186
Vet: 15,4 g
Verz. Vet: 3,8 g
Vezels: 2,6 g
Trefwoord amandelmeel, witte chocolade, Zùsto