Deze gezouten brownie koekjes zijn héél eenvoudig te maken en ze zijn overheerlijk. ze zijn zelfs nog lekkerder op dag 2 (of 3). Een beetje krokant van buiten en lekker soft van binnen… En het zout maakt het helemaal af! Hierdoor komt de chocolade nog beter tot zijn recht. Deze gezouten brownie cookies zijn tha bomb!

Gezouten brownie koekjes

Deze koekjes zag ik op de instagram feed van Cathy ,van de blog koken en hoge hakken, verschijnen en toen wist ik dat ik deze moest maken! Koekjes zijn handig, want je kan ze makkelijk een week bewaren in een afgesloten trommel. Ik moet bekennen dat haar koekjes er net wat beter uitzagen dan de mijne… Die van haar waren echt mooi gebarsten bovenop. Die van mij waren dat een heel stukje minder. Maaaaar, ze zijn overheerlijk! Laat dat nu net het aller aller – belangrijkste zijn!

Algemeen

  • Bereidingstijd: 15 min bereidingstijd +/- 10 à 12 min in de oven
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mixer
  • Mengkom
  • Bakpapier
  • ijsschep (of lepel)

Ingrediënten (voor 15 koekjes)

  • 200 g pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 125 g boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 100 g lichtbruine suiker
  • 150 g witte suiker
  • 130 g patisseriebloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • grove zoutvlokken voor de afwerking

Instructies

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een hittebestendig potje. Warm de chocolade in de magnetron op laag wattage (600w) gedurende 30s. Roer door de chocolade en herhaal (30s op 600W + roeren) tot de stukjes zo goed als gesmolten zijn. Blijf dan roeren tot alle chocolade gesmolten is.
  2. Voeg de boter toe aan de chocolade. En roer met een lepel zodat ook de boter smelt door de warmte van de chocolade.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en leg een bakpapier op de ovenplaat.
  4. Doe de eieren en de 2 suikers in een mengkom en mix gedurende 5 min.
  5. Voeg het chocolade-boter mengsel nu toe aan de eieren-suikermix en mix verder tot alles goed gemengd is.
  6. In een andere mengkom meng je de rest van de ingrediënten: bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
  7. Doe dit lepel per lepel bij de natte ingrediënten en mix tot je een glad beslag hebt. Het beslag zal behoorlijk lopend zijn, dat is normaal!
  8. Schep nu met een ijsschep, of lepel, hoopjes beslag op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen want de hoopjes zullen wat uitlopen (je hoeft de hoopjes niet plat te drukken met een lepel).
  9. Strooi er nog wat grof zout over en bak gedurende 10 à 12 min in de voorverwarmde oven.
  10. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, dus laat ze eerst 15min afkoelen op de bakplaat voor je ze overhevelt naar een afkoelrekje.

Bron: Recept van Brownie Crinkle Cookies van The Boy Who Bakes.