Blondies zijn de blonde tegenhanger van de brownie. Het is ongeveer hetzelfde maar dan zonder cacao. Met Pasen dat om de hoek loert, ging ik op zoek naar een passend paas-recept. Ik kocht al eerder deze paaseitjes met een suikerlaagje en zocht dus nog iets om ze in te verwerken. Deze blondie leek me perfect en ik maakte er aan Paas-variant van, of ook wel de Paas-blondie genoemd!

Blondies

Mispak je zeker niet aan de grootte van deze blondie. Hij ziet er verraderlijk klein uit, maar het is een stevig patéeke! Kleine stukjes nemen is de boodschap ;).

Tip: Liever een blondie met cacao (een Brownie dus 😉 ), dat heb ik ook! Het recept vind je hier. Of te weinig geduld? Maak dan deze 1 minuut Mug-Brownie.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten: ♣ ♣

Benodigdheden

  • Bakblik/bakvorm – rechthoekig +/- 20cm op 10
  • Weegschaal
  • Mixer
  • Bakpapier
  • Houten lepel of garde

Ingrediënten

  • 250 g koude boter
  • 150 g lichtbruine suiker
  • 100 g witte suiker
  • 2 eieren
  • 1½ tl vanille extract
  • Snuifje zout
  • 300 g bloem
  • +/- 13 paaseitjes met gesuikerde coating

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een rechthoekig oven-bestendig bakblik met bakpapier. Zet aan de kant.
  3. Op een zacht vuurtje smelt je de boter in een steelpannetje. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je er de suiker aan toe. Roer er met een houten lepel door tot de suiker is opgelost (+/-2min).
  4. Zet het vuur uit, doe de gesmolten boter / suiker in een ander kommetje (zo koelt het sneller af) en zet apart.
  5. Klop de eieren los met een mixer en doe het zout en het vanille extract bij.
  6. Voeg al 1/3de van de bloem toe.
  7. Doe er nu de gesmolten boter/suiker massa bij en mix verder terwijl je de rest van de bloem er aan toevoegt.
  8. Stort het beslag in het bakblik en bak gedurende 20 min in de voorverwarmde oven.
  9. Terwijl de blondie staat te bakken, snij je de helft van de eitjes in 2, 3 of 4.
  10. Na 20 min haal je de blondie uit de oven en duw je er lichtjes de eitjes in.
  11. Bak nog 10 min verder.
  12. Laat afkoelen en… Smakelijk!

Bron: Geïnspireerd op het recept van de Easter Egg blondies van BBC Food.