Ik wou nog eens een koekje maken voor op mijn blog. Maar het moest vooral iets ‘simpel’ zijn met niet teveel werk. Ik had namelijk zelf niet veel tijd! Zo kwam ik op deze palmiers! Palmiers worden blijkbaar ook zwijnenoren genoemd (leerde Google me). Ik hou het toch liever op palmiers 🙂 . Het andere klinkt niet echt alsof je het wil opeten, toch?

Palmiers

Maar dus, terug naar de essentie van de zaak: het koekje! Veel gemakkelijker dan dit wordt het niet… Het is in principe gewoon een opgerolde bladerdeeg met suiker. Dus ben je op zoek naar iets dat slechts 10 minuten voorbereiding nodig heeft, dan zijn deze overheerlijke krokante palmiers i-de-aal! Ik dompelde ze erna nog eens onder in chocolade, want ja, met chocolade wordt alles beter 🙂 .

Algemeen

  • Bereidingstijd: 10 min + 2u in de koelkast + 30 min in de oven
  • Moeilijkheidsgraad:
  • Vinden van ingrediënten:

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (ideaal is een rechthoekige vel bladerdeeg van 40 op 20cm, maar dat vond ik zelf niet, dus gebruikte ik gewoon een rond vel. Ik sneed er wel een plak van de boven – en onderkant af, maar dat hoeft eigelijk niet. )
  • 100 g witte suiker
  • 1 tl kaneel
  • 5 g cacaopoeder (optioneel)
  • 50 g melkchocolade (voor de chocolade dip)

Instructies

  • Neem een kommetje en doe hier suiker, kaneel en cacaopoeder in. Meng met een lepeltje.
  • Rol het bladerdeeg open en bestrooi rijkelijk met het suikermengsel.
  • Plooi nu, langs de korte kant van het deeg (bij een ronde vorm heb je dat natuurlijk niet) het deeg zo’n 2 cm naar binnen. Doe hetzelfde met de tegenoverliggende zijde (zie foto). Strooi over de randen suiker.
Palmiers
  • Plooi opnieuw de kanten om, en bestrooi met suiker. Ga zo door tot alle randen zijn omgeplooid. Plooi als laatste de 2 delen op elkaar (alsof je een boek sluit 🙂 ) en bestrooi opnieuw met suiker.
  • Leg de rol nog 2 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de rol bladerdeeg, met een scherp mes, in plakjes van 1 cm breedte.
  • Schik deze op het bakpapier (zie foto onder) en bak gedurende +/ 30 min.
Palmiers
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
  • Smelt de chocolade in magnetron op laag wattage. Dompel er de zijkanten van de koekjes in. Leg de koekjes op een bakpapiertje en zet ze nog eventjes in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.