Deze vegan snickers zien er een heel stuk moeilijker uit om te maken dan in werkelijkheid! Er komt geen oven aan te pas en ze zijn best snel gemaakt. Wel heb je wat geduld nodig want ze moeten een nachtje in de vriezer. Maar trust me… dat geduld wordt dubbel en dik beloond.

Vegan Snickers

De vegan snickers komen hier wel met een verhaal. Super-fier deelde ik twee weekends geleden in mijn Instagram stories dat ik al mijn recepten voor maart rond had. Zo blij als een ei was ik! Mijn doel voor 2021 is om wat georganiseerder te werk te gaan met mijn blog. Ik heb nu ook een planning en probeer mijn recept creaties wat te groeperen zodat ik soms ook eens een weekend heb waar ik helemaal niet moet bakken of foto’s moet maken. Al was ik dat weekend dus helemaal vergeten dat ik deze rakkers nog in mijn vriezer had zitten!

En als ik zeg dat ze nog in vriezer zaten, bedoel ik dat ik de vegan snickers nog moest afwerken met een laagje chocolade én nog moest fotograferen ook. *dubbele zucht* (tot zover mijn mega georganiseerde planning). Dus had ik vorig weekend toch nog wel wat werk met het afwerken en vooral fotograferen.

Maar gelukkig werd ik beloond met deze overheerlijke snickers! Ze zijn glutenvrij, lactosevrij en als je vegan chocolade koopt, dus ook helemaal vegan! De basis is heerlijk zacht en de dadelkaramel is echt to die for! Hij ziet er niet alleen uit als een echte snickers, maar proeft ook als een echte snickers! Mispak je wel niet, de porties zijn groot… en je hebt ook 14 Snickers 🙂 . Uitdelen is de boodschap (wedden dat iedereen je graag ziet komen)!?

Ben jij een echte snickersfan? Blijkbaar ben ik dat ook 🙂 want je vindt hier op mijn blog ook nog de snickerstaart en de ijssnickers én de Snickersijstaart. Snickers all over!

Vegan Snickers

Vegan Snickers

Moeilijkheidsgraad : Gemiddeld
Glutenvrij
Lactosevrij (indien lactosevrije chocolade)
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 10 min
Rusttijd 1 d
Totale tijd 1 d 30 min
Gang Tussendoortje
Porties 14
calorieën 294 kcal

Equipment

  • Blender of hakmolentje
  • bakpapier
  • Rechthoekige ovenschaal (20cm x 15cm)

Ingrediënten
  

Voor de basis

  • 100 g (glutenvrije) havermout fijngemalen
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g ahornsiroop
  • 100 g pindakaas
  • 3 el ongezoete amandelmelk

Voor de karamel

  • 190 g medjooldadels ontpit
  • 1/2 tl vanille extract
  • 50 ml ongezoete amandelmelk
  • 20 g tahin
  • snufje zout
  • 75 g pindanoten

Voor de afwerking

  • 200 g pure chocolade (vegan en lactosevrij indien nodig)

Instructies
 

Voor de basis

  • Doe de havermout in de blender en maal fijn tot meel. Doe er het amandelmeel, de ahornsiroop, pindakaas en ongezoete amandelmelk bij en maal tot een kleverige massa.
  • Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Stort de massa in de vorm en druk stevig aan. Zorg ervoor dat je zo 1,5 cm dikte hebt. Is je vorm te groot? Geen probleem, de massa is stevig. Je kan dus perfect een vorm gebruiken die niet helemaal gevuld is (de massa zal niet verder spreiden). 
  • Zet in de vriezer terwijl je de karamel maakt.

Voor de dadelkaramel

  • Leg de ontpitte dadels te weken in warm water (gedurende 5 minuten), zo worden ze malser en krijg je ze gemakkelijker fijn gemalen.
  • Doe deze in een hakmolentje of een blender (al werkt een hakmolentje voor deze kleine hoeveelheid makkelijker) samen met het vanille extract, de amandelmelk, de tahin en het snufje zout. Maal tot een gladde pasta.
  • Haal de vorm weer uit de vriezer en leg op de basis de pindanoten. Stort er de karamel over en smeer deze uit tot hij overal gelijk verdeeld is. 
  • Zet opnieuw in de vriezer gedurende een nacht.

Voor de afwerking

  • Hak de chocolade in gelijke stukken (kleine blokjes van 0,5 cm). Doe de chocolade in een hittebestendig kommetje en warm op in de magnetron op laag wattage (600W). Doe dit met intervallen van 30s waarbij je tussen elk interval de chocolade omroert. Ga zo door tot de chocolade bijna volledig gesmolten is. Blijf dan roeren tot ook het laatste beetje wegsmelt.
  • Bekleed een bord met bakpapier. Zet apart.
  • Haal de vorm uit de vriezer en haal de grote snickersklomp uit de vorm. Snij in repen van 7 op 2 cm (ongeveer – mijn repen wogen 50g zonder chocolade).
  • Gebruik een vork om een snickers mee recht te houden en gebruik een eetlepel om de chocolade erover te gieten. Zorg ervoor dat je met je lepel ook nog eens over de snickers 'strijkt' om de overtollige chocolade eraf te krijgen. Dompel even de onderkant in de chocolade.
  • Leg de snickers op het, met bakpapier bekleedde bord. Plaats in de koelkast om verder af te koelen en de chocolade te laten uitharden.

Notities

Per Snickers 50 g basis + 15 g chocolade
Koolhydraten = 27 g
Kcal : 294 
Vet : 16 g
Verz. vet : 4 g
Eiwit : 7 g
Vezels: 4 g
 
Trefwoord pindanoten, Snickers, Vegan