Ik ga er geen doekjes om winden: Ik heb gezweet om dit recept goed te krijgen! Ik wou en zou van die yoghurt repen maken… Maar ze bleven maar niet samenhangen. De smaak zat wel goed, maar ze brokkelden steeds af als ik ze in stukken wilde snijden. Er moest dus ietsje meer honing bij. Al wou ik vooral dat er zeker niet teveel in zat. Ik wou geef klef zoete ‘gezondere’ yoghurt reep.

Uiteindelijk gingen de repen toch maar voor de zekerheid de vriezer in. En eigenlijk… was dat een heerlijk fris idee! De yoghurt is lekker koud, de repen blijven perfect samen en het is dus echt een heerlijke snack voor tussendoor (zeker met dit warme weer!!). Je zou hem ook als ontbijtreep – on-the-go kunnen eten!

Ze zijn gemaakt van gepofte quinoa (heb je er over, maak dan ineens ook de quinoa repen 😉 )

Op zoek naar andere gezondere ‘bars’? Bekijk dan zeker ook deze Gezondere choco rijstwafelrepen, of de caramel granola bars.

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 min voorbereiding + 2 u in de vriezer
  • Moeilijkheidsgraad: ♣ ♣
  • Vinden van ingrediënten: ♣ ♣

Voedingswaarden per reep van 30g

  • Koolhydraten = 10 g
  • Vetten = 9,1 g
  • Verzadigde vetten = 1,5 g
  • Kcal = 134 kcal
  • Eiwitten = 3,7 g

Benodigdheden

  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Lepel
  • Bakpapier
  • Rechthoekige vorm (+/-10 op 20cm)

Ingrediënten

Voor de repen
  • 50 g havermout
  • 25 g gepofte quinoa
  • 50 g gemalen hazelnoten
  • 50 g hele amandelen
  • 80 g pindakaas
  • 60 g honing
  • Snufje zout
Voor de topping
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 10 g honing
  • ½ tl vanille extract
  • 1/2 tl Agar agar

Instructies

Voor de repen
  1. Maal de hazelnoten fijn en hak de amandelen grof. Doe deze in een mengkom samen met de havermout en de gepofte quinoa.
  2. Doe de pindakaas samen met de honing en een snufje zout in een hittebestendig kommetje. Warm dit kort op in de magnetron tot de ingrediënten lopend worden.
  3. Giet deze over de droge ingrediënten en meng.
  4. Stort de massa in een met bakpapier bekleedde schotel/bakvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel (maak eventueel de lepel even nat zodat de massa niet blijft kleven).
  5. Zet in de vriezer terwijl je de yoghurt laag maakt.
Voor de Griekse yoghurt topping
  1. Doe 1 el koud water samen met het vanille extract en een half koffielepeltje agar agar in een kommetje. Meng tot het poeder is opgelost.
  2. Doe de Griekse yoghurt samen met de honing en de agar agar in een steelpannetje en warm op tot het begint te koken. Blijf roeren terwijl het kookt en laat 2 minuten doorkoken.
  3. Haal de steelpan van het vuur en laat nog 5 à 10 min rusten.
  4. Haal de bakvorm uit de vriezer en giet er de yoghurt laag over. Strijk glad met een mes of de achterkant van een lepel.
  5. Zet nog enkele uren (min.2) in de vriezer alvorens in repen te snijden.
  6. Bewaar de repen in de vriezer.